Web Analytics
scris vineri, 17.05.2024

Protest, în premieră, al angajaților stației PECO din Călinești închisă de ISU

Protest, în premieră, al angajaților stației PECO din Călinești închisă de ISU

Patronul și o parte din angajații Stației Peco din Călinești închisă astăzi pentru neconformitati, au protestat chiar în fața Inspectoratului pentru Situații de Urgență care a luat drastica decizie. Oamenii au declarat că intră în greva foamei pentru că stația care funcționa de 20 de ani le asigura traiul. De cealaltă parte, autoritățile spuneau că autorizația de securitate la incendiu era expirată și statia nu putea asigura nepropagarea unui eventual incendiu, mai ales că în apropiere se află un cămin de bătrâni.

Managerul firmei a declarat pentru ziarul Atitudine in Argeș: „Sunt disperat! Este un abuz! Nu voi putea, cu stația PECO închisă, să fac față fluxului de facturi care vin la plată. Este vorba de furnizorii de carburant, în primul rând, apoi de furnizorii de utilități, de salarii și de toate cele necesare afacerii. Dacă nu pot vinde, afacerea va intra în insolvență. Nu am dormit de o săptămână!.”

Acesta suspectează că azilul de bătrâni se afla in procedura în autorizare, (tocmai acum, deși funcționează de ani buni) și de acolo i se pot trage problemele. ”Până se pronunță instanța, eu mor de foame cu firmă cu tot. Chiar am de gând să intru în greva foamei, poate mă aude și mă vede cineva. Nu e vorba numai de mine și de familia mea, ci și de cei care lucrează acolo. Pe noi toți ne-a terminat această mișcare, această manevră”, a mai declarat managerul firmei închise.

„În urma unui control al inspectorilor de prevenire, planificat la respectivul obiectiv, s-a constatat că în prezent nu se mai respectă cerințele care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu, fapt pentru care s-a constatat pierderea valabilității autorizației de securitate la incendiu pentru stația mixtă de distribuție carburanți și aplicarea unei amenzi contravenționale.
Deficiența constatată face referire la neasigurarea limitării propagării incendiilor la vecinătăți, deoarece nu se asigură distanța minimă de siguranță între instalația de distribuție GPL la autovehicule de tip SKID și construcțiile învecinate, respectiv, un centru de asistență socială (cămin de bătrâni), în conformitate cu prevederile NP-037/99- Normativ de proiectare, execuție şi exploatare a sistemelor de alimentare cu gaze petroliere lichefiate pentru autovehicule.

Situația prezentată mai sus a apărut din cauza schimbării domeniului de activitate al clădirii vecine, din unitate de primire turistică în camin de bătrâni.

De asemenea, facem mențiunea că unitatea amintită anterior funcționează fără deținerea autorizației de securitate la incendiu, fapt care a condus la aplicarea unor amenzi contravenționale, pe timpul controalelor de prevenire și emiterea unei recomandări de suspendare a licențierii serviciului social, conform Ordinului comun 179/12089/20892/2023.

Totodată, nici în cazul acestor tipuri de obiective, instituția noastră nu poate dispune oprirea funcționării ori utilizării, conform prevederilor HGR 915/2015″ , a precizat ISU Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...