Web Analytics

Recital cameral, vineri, la Filarmonica Pitești

de | 8.12.2023 10:46 | Actualitate, Cultură, Home

Filarmonica Pitești găzduiește vineri, 8 decembrie, de la ora 19, la Centrul Multifuncțional, recitalul cameral susținut de pianistul Nicolae Dumitru. În cadrul recitalului vor fi difuzate proiecții realizate de Andrei Silviu, de la TVR.

Citește și: Virgil Calotescu, „Autobuzul” şi victoria Securităţii

În program: J. Ph. Rameau – Suita în la minor, Frederic Chopin – 4 Valsuri și Balada nr. 1 în sol minor și Maurice Ravel – Gaspard de la nuit.

Potrivit unui comunicat de presă al Filarmonicii, Nicolae Dumitru a studiat pianul la Academia Rusă de Muzică „Gnessin“, la clasa maestrului emerit Mihail Sayamov. În străinătate, a concertat ca solist al Filarmonicii Academice de Stat din Moscova, al Filarmonicii de Stat din Chișinău şi al filarmonicilor din Nijni – Novgorod, Omsk, Novosibirsk, Belgorod.

A evoluat și pe scenele principalelor filarmonici din ţară. De asemenea, a concertat la  Stockholm, Viena, Baden am Wien, Lisabona, Madrid, Barcelona, Budapesta, Veneţia şi Roma. Este inițiatorul proiectului concertistic în aer liber „Armonii de Toamnă”, al spectacolului „Poveste pentru pianist şi măşti“ și al proiectului naţional de recitaluri educative „ConCerto!“, adresat tinerilor interpreți şi susținut în filarmonici şi centre culturale din ţară.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul fiind 40 de lei sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente. Abonamentele sunt valabile.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *