Web Analytics
scris vineri, 16.06.2023

Răzvan Tunaru, manager sportiv FC Argeş: „Încercăm să construim o echipă cu 99% jucători români, în principal tineri”

Ce ne puteți spune despre licența lui Dinamo? Ați primit vreun răspuns de la FRF? Urmează să mergeți la TAS?

– Deocamdată, nu am primit niciun răspuns. După ce vom primi acest răspuns ne așezăm la masă și discutăm dacă mergem la TAS sau nu. Acum nu pot spune nimic despre TAS. Să vedem ce se va hotărî. La momentul acesta, vă spun că încercăm să mai reziliem contracte ale jucătorilor și urmează faza doi și anume ce am vrea să luăm. Am făcut o listă de jucători, intrăm la tratative și vedem ce putem să aducem.

Răzvan Tunaru, manager sportiv FC Argeş: „Încercăm să construim o echipă cu 99% jucători români, în principal tineri”

Concret, cine a plecat în momentul de față?

– A plecat Lucas Brendon, iar cu Rafael Boubacar sunt discuții și așteptăm acum să vedem care este problema cu el. Lui Geani Crețu și David Croitoru le-am dat drumul mult mai devreme, chiar înainte de baraj, Geani Crețu era al lui Dinamo, iar David Croitoru nu mai era al nostru. Andrei Tofan este încă jucătorul lui FC Argeș. Urmează să plece Arnold Garita și Tony Njike. Sunt rezilieri de contracte în condiții amiabile, de comun acord și fiecare își caută echipe. E treaba lor… Mai sunt discuții de reziliere a contractului și cu Mario Zebic și Kevin Koubemba.

Citește și 14 iunie 1983: Nicolae Dobrin a disputat ultimul său meci pentru FC Argeş

„Deocamdată, Bogdan Vintilă este antrenorul principal al echipei FC Argeș”

În rest, ceilalți continuă cu FC Argeș în Liga a doua? Rămân cu aceleași salarii de Liga I?

– În principiu, ceilalți rămân la FC Argeș și urmează să vedem dacă reușim să mai economisim puțin la salarii. Urmează discuțiile cu ei în acest sens.

Ceilalți care vor veni sau cei care sunt pe acea listă despre care vorbeați sunt jucători români, jucători străini?

– 99% sunt jucători români.

Acum, cu această reconstrucție, aveți în vedere să promovați și jucători de la Centrul de copii și juniori?

– Noi am vrea, dar acum să vedem și ce putem promova. Am avut un trial, mai urmează și alte meciuri ca să vedem mai mulți juniori la lucru. Este posibil să oprim și de aici vreo doi-trei copii.

Ce ne puteți spune despre banca tehnică? Care este situația lui Bogdan Vintilă? S-a vorbit despre aducerea lui Alexandru Pelici…

– Deocamdată, Bogdan Vintilă este antrenorul principal al echipei FC Argeș. Vintilă are contract cu FC Argeș și pentru Liga a doua. În legătură cu Alexandru Pelici, vă pot spune că astea sunt niște zvonuri de presă, zvonuri de Prosport… La momentul acesta nu s-a discutat cu nimeni, cu niciun alt antrenor…

S-a stabilit în cadrul clubului dacă veți continua cu Bogdan Vintilă?

– La momentul acesta, da. Poate vine el și spune că nu vrea să mai stea la FC Argeș, dar nu cred.

Citește și Răzvan Tunaru, managerul sportiv de la FC Argeş, despre jucătorii alb-violeţi: „Stăm de vorbă, facem antrenamente şi, când intră în teren, zici că sunt picaţi din cer”

„Fără sprijinul autorităților locale, jumătate din fotbal se duce pe Apa Sâmbetei”

Autoritățile locale continuă să sprijine financiar echipa FC Argeș?

– Sperăm că da. Fără sprijinul autorităților locale. jumătate din fotbal se duce pe Apa Sâmbetei.

Viorel Tudose a declarat că va continua să sponsorizeze echipa chiar și în Liga a doua…

– Dacă asta a declarat dânsul, înseamnă că este foarte bine. Vrem să construim o echipă tânără cu care să promovăm în Liga I, dar trebuie să găsim jucătorii care vor să vină, care acceptă salarii mai de Liga a doua. Dacă vin cu pretenții foarte mari, pentru că și în Liga a doua sunt unii care au niște pretenții de nu vă vine să credeți, atunci… Mai sunt impresarii care încearcă să scoată cât mai mult, ca să poată să-și ia și ei comision mai mare. Noi nu prea mai suntem de acord cu impresariatul. Sperăm să găsim jucători liberi de contract, fără impresari, care au jucat și care să joace, pentru că nu-i aducem să se uite…

Citește și Undă verde pentru noul complex sportiv Trivale. Primarul Gentea a recuperat de la Guvern cele 13 ha din jurul Stadionului „Dobrin”

„În concluzie, facem echipă pentru a trage la promovare”

Care este programul echipei în perioada următoare?

– În principiu, reunirea este pe 26 iunie și urmează să stabilim și programul de jocuri amicale și cantonamentul.

Bugetul se diminuează cu mult față de cel din Liga I?

– Este evident că bugetul se va diminua, dar deocamdată nu pot să spun nimic concret, cu cât se va diminua. Dar este limpede că s-au pierdut drepturile de televiziune, acum nu cred că vor fi mai mari de 20-30.000 de euro.

Care ar fi o concluzie în acest moment de reconstrucție?

– Încercăm să construim o echipă formată din jucători români în proporție de 99%, în principal tineri, dar vom avea și câțiva jucători mai cu experiență, să facem o echipă competitivă să ne batem pentru promovare în sezonul următor. În concluzie, facem echipă pentru a trage la promovare.

Citește și FC Argeş, în chinurile (re)facerii,cu ambiţii, orgolii şi bâlbâieli

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...