Web Analytics
scris miercuri, 14.06.2023

FC Argeş, în chinurile (re)facerii,cu ambiţii, orgolii şi bâlbâieli

Zilele trecute, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, ne declara că până la sfârșitul lunii iunie va fi stabilită firma care va demola complexul sportiv „Nicolae Dobrin”, în vederea construirii, pe același amplasament, a unei arene de nivel european. Dacă în privința stadionului noutățile prind, iată, contur, suporterii așteaptă ca și la echipa de fotbal fanion a județului – recent retrogradată – să se producă o schimbare, dar, evident, nu tot o demolare, ci o reconstrucție.

FC Argeş, în chinurile (re)facerii,cu ambiţii, orgolii şi bâlbâieli

În această privință, un oficial deja s-a pronunțat. Sponsorul principal al echipei, Viorel Tudose, a declarat pentru „Jurnalul de Argeș” că vrea să rămână la echipă, dar în condițiile sale. „Avem de apărat un oraș, avem de apărat un club de tradiție din fotbal” – a spus cel care vine cu o parte din finanțare, dar care vrea, firește, să nu mai arunce banii în vânt.

Edilul-șef va rămâne, de asemenea, lângă echipă, deși încă spune că nu mai vrea să audă sau să vorbească despre fotbal. Da, și noi, mulți dintre iubitorii acestui sport, cei care i-am văzut jucând pe stadionul din Trivale pe Dobrin, Doru Nicolae, Radu II, pe Telu Stancu, Ilie Bărbulescu, Iovănescu, Jean Vlădoiu, Jean Barbu, Adi Mutu, suferim când vedem cine a ajuns să evolueze azi în tricoul alb-violet sau cine stă pe banca antrenorului care, pe vremuri, aducea glorie Argeșului, regretatul Florin Halagian.

Suporterii suferă, dar vorbesc, vor să știe, nu le e indiferentă soarta echipei. Vorbește și primarul, dacă discuți cu el omenește, că nu-i ușor să reziști unui întreg val de ură generat de această retrogradare. „Haideți să urmărim viitoare transferuri! Poate înțelegem mai multe despre ce s-a întâmplat, de fapt, în cele două meciuri cu Dinamo…” – ne-a spus, deunăzi, Cristian Gentea.

Citește și Portarii Vlad Frumuzache și Cosmin Bucur se întorc la FC Argeș

Citește și „Vulturașii” de la FC Argeș joacă vineri, în Austria, primul meci din Champions Trophy U11

Hai să urmărim, fie, dar prea puţin mai contează de ce şi cum a pierdut Argeşul cu Dinamo. Asta sună deja a can-can. Contează – cum spun azi adevărații oameni de fotbal – să te aşezi la o masă lungă, cu toţi factorii responsabili, şi să hotărăşti ce faci de aici înainte. Contează să cureţi clubul de profitori şi de băgătorii în seamă şi să te înconjori de profesionişti. Îmi amintesc cum făcea, la Mioveni, primarul Ion Georgescu, când echipa lui se afla, ca și acum, la greu. În primul rând apela la un meseriaș, la antrenorul Pelici, care ştia mereu cum s-o scoată la capăt. Poate fi edilul-şef al Mioveniului un model pentru Cristian Gentea în această privință? El zice că nu, nici nu-şi propune asta. Ne spune însă că niciun primar nu-şi poate dori ce e mai rău pentru echipa la care ţine. Georgescu mai ştie că Gentea „e foarte ambiţios şi orgolios şi va demonstra că este trup şi suflet pentru FC Argeş”.

Pe ambiţia şi orgoliul său mizează, poate, deşi n-o afirmă, şi suporterii alb-violeţi. De fapt, lângă FC Argeș, acum, la greu, ar putea sta şi decidenţii din cadrul autorităţii locale iubitori ai sportului. Apropo, îmi amintesc că unul dintre consilierii municipali, Mihai Coteţ, şi-a dat recent cu stângul în dreptul, acreditând ideea că administrația locală n-ar trebui să investească acum în fotbal, când sunt atât de multe nefăcute – creșe, grădinițe, școli, parcuri. Așa o fi. Dar Mihai Coteţ a uitat să spună că, atunci când a aflat că Guvernul a aprobat finanţarea noului stadion, a încercat să fure startul – sau, vorba unui cântecel, a fost prins cu rața-n gură – anunţând primul vestea, în conferinţă de presă la partid, fără a avea nicio contribuţie la acest demers. Prin urmare, când a fost sincer dl Coteţ, când a anunțat voios aprobarea finanţării publice, sau, două-trei luni mai târziu, când spune că Piteştiul ar avea multe alte priorități?
E o bâlbăială politică pe care istoria n-o va reţine. Iar suporterii sigur o vor uita dacă FC Argeş va reveni în prima ligă.

Citește și Ce formații va avea ca adversare FC Argeș în Liga a II-a

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...