„Războiul” lui Penescu cu Dorinel şi fosta magazioneră!

de | 28.11.2012 17:08 | Sport

# Patronul FC Argeșului a pierdut două litigii în civil, cu doi dintre foștii salariați ai clubului. Pe lângă numeroasele procese din instanță, de care are deja parte, Cornel Penescu s-a pricopsit cu încă două litigii. De data aceasta, patronul alb-violet își dispută neînțelegerile cu doi foști angajați de la FC Argeș. Este vorba de fostul antrenor Dorinel Munteanu și de fosta magazioneră Elena Anghel. Primul l-a acționat în instanță pe Cornel Penescu pentru calomnie, în timp ce fosta magazioneră a grupării alb-violete a cerut plata salariilor restante, după ce a fost demisă de către managerul Cătălin Barbu. Curtea de Apel București a decis ca Penescu să plătească 500 de milioane de lei vechi daune morale lui Dorinel Munteanu, în timp ce Curtea de Apel Pitești a decis ca fosta magazioneră Elena Anghel să fie reintegrată la locul de muncă și să i se plătească 4 salarii din urmă. Totuși, „războiul” continuă și asta pentru că Penescu a făcut recurs împotriva lui Dorinel la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar fosta  magazioneră de la FC Argeș s-a declarat nemulțumită cu decizia Curții de Apel Pitești și va face recurs la ÎCCJ.

Dorinel Munteanu: „Nu l-am dat în judecată pentru bani”

Cu opinie majoritară, Curtea de Apel București a decis că Porumboiu şi Penescu trebuie să îi plătească, în total, lui Munteanu, 100.000 de lei daune morale. Decizia a putut fi atacată cu recurs de către Penescu. Astfel că urmează ca, pe 18 aprilie 2013, să fie soluționată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, atunci când are loc prima înfățișare. Fostul fotbalist a deschis procesul împotriva patronilor FC Vaslui şi FC Argeş după ce a fost acuzat în repetate rânduri de amândoi că nu şi-ar fi apărat corect şansele în partidele cu Steaua, atunci când a antrenat FC Vaslui sau FC Argeş. „Nimic nu va repara gravitatea acuzelor lui Porumboiu și Penescu la adresa mea. Timp de doi ani și jumătate am purtat această povară! Iată că, în sfârșit, s-a făcut dreptate și Curtea de Apel a dat sentința care trebuie. Vreau să se înțeleagă că nu am intentat acest proces pentru bani, ci pentru că imaginea mea a avut de suferit. Cred că voi câștiga și la Înalta Curte împotriva lui Penescu și Porumboiu pentru că așa este normal”, ne-a spus Dorinel.

Elena Anghel: „Merg mai departe la Înalta Curte”

Nici magazionera de la FC Argeș nu a încheiat conturile cu Penescu și FC Argeș și declară că va merge până în pânzele albe ca să-și facă dreptate. „În luna octombrie 2010, împreună cu alți 11 angajați, am fost dată afară de la FC Argeș, ne-a spus fosta magazioneră Elena Anghel. Au motivat că nu mai au fonduri să ne plătească. Inițial asta s-a spus. În condițiile în care mie, cel puțin, nu-mi plătiseră patru salarii. Aveam 12 milioane, bani în mână, plus bonuri de masă, pe care nu le mai luasem de aproape un an și ceva. Am încercat să discut omenește cu ei, să-mi achite banii datorați, dar degeaba. Așa că i-am acționat în judecată, așa cum era firesc, așa cum ar fi făcut oricare alt angajat care a pierdut patru salarii. Am câștigat 310 milioane, plus cheltuielile de judecată. Din păcate, la recursul de la Curtea de Apel am pierdut ca să zic așa, mai mult din cauză că nu am avut avocat. Instanța a decis să mă reintegreze la locul de muncă și să mi se plătească cele patru salarii, adică vreo 50 de milioane de lei. Și, restul…? De aceea merg mai departe la Înalta Curte, pentru că la Curtea de Apel Pitești nu s-a făcut dreptate”.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii