Web Analytics

Purtătorul de cuvânt al USR îi cere premierului să facă public planul de tăiere a pensiilor speciale

de | 13.09.2022 12:54 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

urtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, le cere prim-ministrului Nicolae Ciucă şi ministrului Muncii, Marius Budăi, să facă public planul de tăiere a pensiilor speciale, în contextul în care termenul prevăzut în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este 31 decembrie, potrivit Agerpres.

Citește și: Bărbat atacat de urs, în stare critică la spital

Într-o postare pe Facebook, Moşteanu acuză PSD şi PNL de faptul că „blochează” de patru luni introducerea pe ordinea de zi de la Camera Deputaţilor a proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari.

„Am solicitat şi săptămâna trecută în Biroul Permanent introducerea pe ordinea de zi a legii USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, lege redepusă pe 6 mai, după decizia CCR. De fiecare dată, PSD şi PNL s-au opus. De peste 4 luni blochează acest proiect. Solicit încă odată premierului Ciucă şi ministrului Budăi să facă public planul de tăiere a pensiile speciale. Termenul din PNRR este 31 decembrie. Vrem cu toţii să ştim ce au de gând. Din banii obţinuţi putem creşte pensiile părinţilor şi bunicilor noştri”, transmite Moşteanu, lider al grupului USR din Camera Deputaţilor.

El menţionează că pensiile speciale „au crescut de 160 de ori mai mult decât pensia medie”, în contextul în care inflaţia a ajuns la 15,3%.

„Preţurile au explodat, salariile scad. Iar mărirea pensiilor sub 3.000 de lei nu va mai avea loc. Noile date INS confirmă explozia preţurilor. Inflaţia a ajuns la 15,3%. Totul e mai scump. Carnea, legumele, pâinea. Energia electrică şi gazele. În timp ce milioane de români nu mai ajung cu salariul de la o lună la alta, avem şi o altă categorie a privilegiaţilor care o duc tot mai bine. Românii cu pensiile speciale. Pensiile speciale au crescut de 160 de ori mai mult decât pensia medie”, scrie Moşteanu.

Citește și: În sfârşit, procurorii sunt pe urmele jafului forestier de la Pietroşani

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 15,32% în luna august a acestui an, de la 14,96% în iulie, în condiţiile în care preţurile mărfurilor alimentare au urcat cu 18,22%, cele ale mărfurilor nealimentare au fost mai mari cu 15,98%, iar serviciile au fost mai scumpe cu 8,26%, conform datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Articol preluat din ziarul bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *