Web Analytics

Punct final în procesul de ucidere din culpă a lui Alin Nițescu. ÎCS a respins recursul tatălui

de | 16.09.2021 13:47 | Actualitate, Culise

După trei ani de judecată, al doilea proces declanșat pentru moartea lui Alin Nițescu (foto), survenită în 2013, după efectuarea unei proceduri medicale pentru probleme care îl afectau din punct de vedere psihic, a ajuns la final. În această lună, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a respins recursul în casație declanșat împotriva hotărârii Curții de Apel Pitești prin care doctorița acuzată fusese achitată.
În 2020, instanța de fond a dispus condamnarea medicului psihiatru Ramona Ionela Herișanu la doi ani de închisoare, executarea pedepsei fiind suspendată sub supraveghere pe un termen de doi ani. Pe latura civilă, Herișanu a fost atunci obligată să-i plătească tatălui victimei, Viorel Nițescu, sumele de 90.000 de lei, reprezentând daune morale, și 10.000 de lei, daune materiale. Pe de altă parte, către Spitalul Județean trebuia să achite 1.035,04 lei, reprezentând cheltuielile efectuate pentru asistența medicală acordată lui Alin, și 249 lei către Ambulanța Argeș.

Citește și A doua condamnare într-un dosar iniţial muşamalizat / Doctoriţa Herişanu, doi ani cu suspendare pentru uciderea din culpă a lui Alin Niţescu

Ambele părți din proces au făcut apel, iar instanța superioară a desființat în parte prima sentință. Rejudecând, Curtea de Apel Pitești a achitat-o pe Ramona Herișanu pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Doar că tatăl tânărului care a murit suferind a folosit o cale extraordinară de atac, recursul în casație, și a ajuns cu procesul la Înalta Curte. Pe 8 septembrie, cererea acestuia a fost respinsă ca inadmisibilă.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Sentinţă definitivă! Doctorul Păun, condamnat la 1 an de închisoare în dosarul morţii lui Alin Niţescu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii