Web Analytics

Sentinţă definitivă! Doctorul Păun, condamnat la 1 an de închisoare în dosarul morţii lui Alin Niţescu

de | 3.07.2020 09:38 | Dezvăluiri

# Profesorul Viorel Nițescu: „Pedeapsa dată este o bătaie de joc la adresa fiului meu, care împlinește 7 ani de când a fost ucis” # În același dosar mai este judecat pentru ucidere din culpă medicul curant, psihiatrul Ramona Herișanu, al cărei proces este încă în faza de fond

Profesorul pensionar Viorel Niţescu se luptă de aproape șapte ani pentru a elucida condiţiile suspecte în care a decedat fiul său cel mic, Alin, și pentru ca cei responsabili de decesul tânărului să fie devoalați și pedepsiți. În dosarul tânărului cu probleme psihice decedat în 2013, pe fondul reacţiilor adverse la o injecţie cu un medicament de specialitate – Zypadhera, doi medici au fost trimiși în judecată până acum. Procesul psihiatrului Ramona Herișanu, medicul care a administrat tratamentul, va fi reluat luna viitoare la instanța de fond. Celălalt medic este Constantin Păun – fostul șef al secției ATI de la Spitalul Județean Pitești, care a primit un an închisoare cu amânarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru fals intelectual, iar pe 12 iunie, după ce Curtea de Apel a judecat recursul, pedeapsa a rămas definitivă.

Șapte ani de întrebări fără răspuns

Drama familiei profesorului Viorel Nițescu din Câmpulung Muscel a început în vara anului 2013, când Alin Niţescu a murit la 32 de ani. Diagnosticat cu probleme psihice, fiul profesorului făcea lunar terapie la cabinetul psihiatrului Ramona Herişanu. În dimineaţa zilei de 1 august 2013, după ce i s-a injectat doza obişnuită de medicament (tânărul mai făcuse alte 18 injecții de acest fel până atunci) lui Alin Nițescu i s-a făcut rău. Familia susține că după ce tânărului i s-a agravat starea de sănătate, psihiatrul i-a făcut o injecție cu diazepam. Când în somn pacientul său a început să vomite suc gastric, doctoriţa Herişanu a sunat la 112, solicitând o ambulanță, care a venit fără medic, doar cu şofer şi asistentă. La venirea ambulanței, Alin era deja în comă. Tânărul a fost transportat la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Argeş și internat pe secţia Anestezie Terapie Intensivă, unde a a murit a doua zi. Viorel Niţescu are mari semne de întrebare în legătură cu modul în care au decurs cercetările în cazul morţii fiului său și susține faptul că probele biologice care ar fi putut demonstra vinovăția cadrelor medicale au fost ulterior distruse.

Dr. Constantin Păun „a atestat fapte necorespunzătoare adevărului”

În 2018, medicul Păun Constantin a fost trimis în judecată după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a concluzionat că a acesta, în calitatea sa de atunci – medic-șef al secției Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Pitești – ar fi „atestat fapte necorespunzătoare adevărului”.
Pe 11 iulie se face un an de când s-a amânat aplicarea pedepsei de 1 an acordată doctorului Păun. „Stabileşte inculpatului P.C., pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, prevăzută de art. 321 C.p. (…). În temeiul art. 83 C.p. dispune amânarea aplicării pedepsei anterior stabilite, pe un termen de supraveghere de 2 ani, ce se calculează, potrivit art. 84 C.p., de la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată pe portalul instanței. Cum spuneam, pe 25 martie a.c., Viorel Nițescu a făcut rescurs, care a fost respins de Curtea de Apel pe 12 iunie a.c.

10 ramona herisanuPe 16 iulie se reia procesul doctoriței Ramona Herișanu

Reamintim că, în acest caz, a mai fost trimis în judecată psihiatrul Ramona Herișanu – medicul care i-a administrat tratamentul lui Alin Nițescu. Deși dosarul a fost de două ori clasat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, pe 16 iulie a.c. se va relua procesul în care Viorel Nițescu și celălalt fiu – regizorul Doru Nițescu – sunt părți vătămate, dr. Ramona Herișanu este inculpat pentru ucidere din culpă, iar Spitalul Județean de Urgență Pitești și Serviciul Județean de Ambulanță Argeș reprezintă părți civile.

Concluziile formulate de tatăl băiatului mort

„Dr. Păun Constantin a fost judecat și condamnat prin hotărârea menționată numai pentru fals intelectual, la un an închisoare cu amânarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani??? Cu alte cuvinte, pentru falsuri intelectuale, inculpații sunt lăsați în libertate (cu așa-zisele măsuri de supraveghere) să poată comite mai departe infracțiuni!!!
Dr. Păun Constantin, având funcția de șef al secției ATI, a comis mai multe infracțiuni care nu au fost luate în considerare de completul de judecată, acesta limitându-se doar la constatarea procurorului de caz, deși la dosar sunt documente care atestă și alte infracțiuni chiar mai grave? Falsul intelectual a fost comis pe reversul unei tot false adrese aduse de anchetatorul de la Pol. Mun. Pitești, având data de 05.08.2013. Dr. Păun Constantin a declarat olograf și cu parafă că „pacientului nu i-au fost recoltate probe toxicologice”. Dar prin adresa 94814- Serviciul de Investigații Criminale de la IPJ Argeș către SML Pitești se confirmă că probele solicitate au fost distruse după 7 zile, conform normelor și procedurilor de lucru!!! Deci, luând în considerare că declarația de fals intelectual a fost dată pe 05.08.2013, de la preluarea probelor (așa cum Serviciul de Investigații Criminale de la IPJ Argeș a stabilit) și până la distrugerea lor, cele 7 zile reprezentau data de 07.08.2013!!! Prin urmare, dr. Păun Constantin a avut la dispoziție încă 3 zile să stabilească dacă s-au preluat probe și unde au fost depozitate și conservate acestea înainte de a ordona distrugerea tuturor probelor aflate în frigiderul secției, unde fuseseră depuse de asistenta Panait Mariana.
(..) Având în vedere faptele comise de dr. Păun Constantin, consider că pedeapsa dată este o bătaie de joc la adresa subsemnatului și a fiului meu, care împlinește curând 7 ani de când a fost ucis din culpă de Herișanu Ramona. Constatând în mass-media că în cazul unor infracțiuni mult mai puțin grave s-au dat pedepse la închisoare cu executare, consider că în cazul Păun Constantin s-a înfăptuit un act de injustiție într-un stat considerat de drept!”, se arată în declarația prin care Viorel Nițescu a solicitat recurs împotriva sentinței date doctorului Constantin Păun.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ciudat caz ! Acuzele aduse dr. Paun … tot ciudatenii !