Web Analytics

„Psihologul Claudia Mozăceanu, care a fost reţinută, nu stabilea gradul de handicap, ci doar termenul de prezentare la Comisie”

de | 20.01.2016 16:28 | Actualitate

# Spune Adrian Macovei (foto), directorul DGASPC Argeş, despre percheziţiile de săptămâna trecută

# Dle director, ce ne puteți spune despre perchezițiile care au avut loc săptămâna trecută la instituția pe care o conduceți?
– În primul rând eu nu am fost în instituție în ziua perchezițiilor. Dar trebuie să menționez că această Comisie de evaluare a persoanelor cu handicap este o instituție publică fără personalitate juridică aflată în subordinea Consiliului Județean. Membrii comisiei sunt numiți prin hotărâri de către Consiliul Județean Argeș. Noi, ca Direcție de Asistență Socială și Protecție a Copilului asigurăm pentru această comisie lucrările de secretariat. Președintele Comisiei și șeful Serviciului secretariat este una și aceeași persoană și anume dr. Claudia Radu. Tot pentru Comisie mai avem în aparatul funcțional al Direcției un serviciu care se cheamă Serviciul de Evaluare a Complexelor. Ei bine, această fată, pe numele ei Claudia Camelia Mozăceanu, care a fost reținută, lucrează la acest serviciu. Ea avea ca sarcină să primească dosarele și să stabilească termenul la care persoana respectivă să se prezinte la Comisie. Acest termen după lege este de 60 de zile. Deci, teoretic, ea putea să stabilească 30, 40, 50 de zile în funcție de câte dosare erau în lucru într-o anumită perioadă de timp. În ziua cu pricina, în care eu eram pe teren, au venit procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș și reprezentanți ai Poliției. Au avut mandat de percheziție pentru respectiva comisie, au ridicat documente și au mers la dl director adjunct Ioan Preoteasa, care trebuia să reprezinte instituția. Au cerut un anumit număr de dosare și au avut loc niște discuții cu salariații care erau prezenți la această Comisie, la Serviciul de Evaluarea Complexelor și la Secretariatul comisiei.
# Deci s-au luat mai multe declarații…
– Toți cei care au fost de serviciu la acele servicii au dat declarații procurorilor. De reținut că persoanele care fac parte din comisie nu sunt angajate ale Direcției de Protecție a Copilului.
„Am înțeles de la colegii mei
că li s-a atras atenția că e posibil să mai fie chemați la audieri”
# Care este poziția DGASPC față de psihologul Camelia Mozăceanu, în prezent plasată în arest la domiciliu?
– Instanța a dispus arestul la domiciliu ceea ce înseamnă că nu are voie să vină la serviciu,  dar  noi nu am primit nimic oficial                                                                                                                                    de la Parchet ca să putem să dăm acea dispoziție de suspendare a ei.
# Am înțeles că a mai fost luată în calcul și o altă persoană pe lângă dna Mozăceanu…
– Da, este vorba de Gabriel Dinescu, care a dat doar declarații, dar care nu a fost reținut.
# Dle director, cum comentați totuși suspiciunile de luare de mită?
– Este adevărat că din comunicatul de presă al Parchetului așa rezultă, dar eu nu am acces nici la anchetă, nici la dosar… Așa pare…
# Dvs vă așteptați să fiți chemat la audieri?
– Asta nu depinde de noi, ci doar de cel care face ancheta, dar din ce am înțeles eu se pare că nu.
# Dvs ați avea ceva de spus organelor de anchetă vizavi de acest caz?
– Asta rămâne doar la aprecierea lor. Ei hotărăsc pe cine audiază sau nu. Dar din ce am discutat cu colegii mei de la serviciile respective care au dat declarații în calitate de martori pot să vă spun că li s-a atras atenția că e posibil să mai fie chemați. E greu de vorbit acum pe un lucru pe care nu știi să-l anticipezi.
# De când lucrează dna Mozăceanu la dvs? O cunoșteați ca om? Se preta la luare de mită?
– Ea a venit acum circa 5 ani prin transfer de la Direcția de Protecție a Copilului Mehedinți. Știu că e psiholog și că s-a transferat la Argeș pentru că s-a căsătorit aici. Nu am avut probleme cu ea. Era amabilă, săritoare și o bună colegă. Toată lumea se înțelegea bine cu ea…
# Dle director, în mass-media s-a vehiculat faptul că această dnă Mozăceanu stabilea gradul de handicap. Deci avea atribuții mult mai importante…
– Nu este adevărat. Așa cum am spus, ea avea ca sarcină să primească dosarele și să stabilească termenul la care persoana respectivă să se prezinte la Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii