Web Analytics

Proxeneţii din Câmpulung care au traficat-o pe tânăra ucisă în Elveţia au zeci de dosare penale

de | 20.02.2020 13:41 | Dezvăluiri

# Clanul Boceanu, greu de destrămat

Membrii clanului Boceanu, cei care au traficat-o pe Mihaela Miloiu, tânăra de 18 ani ucisă în noiembrie 2016 lângă orașul elvețian Lausanne, sunt cunoscuți pentru violența lor în Câmpulung.
În afară de gaşca acuzată în 2016 de proxenetism, formată în majoritate din romi şi români „de oraş”, peştii musceleni provin şi din clanul Boceanu, ursari temuţi în Câmpulung, de la copiii care rămân fără telefoane mobile atunci când trec podul Ţigăniei, la tinerele fete care pot ajunge să aibă soarta Mihaelei Miloiu. Ei sunt cauza pentru care câmpulungenii se întreabă deseori ce face Poliţia Română, un răspuns parţial găsindu-se şi în cazul recent al minorei abuzate timp de peste un an.
Activitatea infracţională a Bocenilor a făcut şi face obiectul a zeci de procese penale. Doar anul trecut au fost prinşi şase minori ai clanului care se ocupau cu furtul din autoturisme, ca să nu uităm şi de incidentul dintre capii grupului şi un clan din Piteşti, ursarii fugărindu-se cu maşinile pe DN73 într-o acţiune de reglare de conturi. Bătăi, furturi, trafic de persoane şi proxenetismul sunt preocupările Bocenilor din Câmpulung şi Schitu Goleşti.

Suspectul a fost trimis în judecată

În Franţa, de cazul tinerei din Argeş s-a ocupat procurorul Etienne Manteaux. În baza rechizitoriului întocmit de acesta, procesul va începe în acest an la Curtea cu Juri din Doubs, localitatea de domiciliu a celui acuzat de uciderea Mihaelei Miloiu, un grănicer în vârstă de 32 de ani. Decizia de deschidere a cazului în faţa juraţilor a fost luată de un judecător de instrucţie din Besancon. Cel trimis în judecată şi-a schimbat de mai multe ori declaraţiile date în faţa anchetatorilor, sugerând şi faptul că doar a scăpat de corpul fetei, care fusese ucisă de alte persoane. Mihaela Miloiu a avut 26 de răni produse prin înjunghiere, fără ca vreuna să fie fatală, moartea survenind în urma loviturilor dure pe care le-a primit la cap, în special în zona feţei.

Primarul Ion Pădureanu: „O tragedie care sperăm să nu se mai repete”

„Ne-a impresionat tragedia familiei! Nu am mai avut asemenea cazuri în comună. Pe noi, ca administraţie, nu ne-a contactat nimeni din Franţa sau Elveţia în legătură cu cele întâmplate şi nici familia nu a solicitat sprijin”, ne-a declarat primarul comunei Godeni, Ion Pădureanu.

*** *** ***

Alexandru Cumpănaşu cere cercetarea penală a şefului Poliţiei Câmpulung

Cazul fetei minore abuzate la Câmpulung de interlopi, în care procesul a trecut doar de faza de fond şi s-a soldat cu condamnări, a reintrat în atenţia lui Alexandru Cumpănaşu, liderul ONG-ului „Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei”. Într-un mesaj denumit „Apel pentru Daria”, acesta cere public cercetarea penală a şefului Poliţiei Câmpulung, comisarul-şef Gheorghe Ciolan, pentru complicitate la dezvoltarea de reţele de crimă organizată şi trafic de droguri, dar şi pentru abuz în serviciu. Şi alţi şefi ai Poliţiei sunt vizaţi de acuze, toate acestea făcând obiectul unei plângeri penale pe care Cumpănaşu a anunţat că o va depune la Parchetul General.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. De ce trebuie sa faca Cumpanasu, ceeace trebuie sa faca justiția din România , care este plătită cu salarii imense fata de restul angajaților la stat , si mai beneficiază si de pensii speciale?