Web Analytics
scris vineri, 19.11.2021

Protestul de la Oncologia Spitalului Curtea de Argeş nu a avut efect. S-au înfiinţat 12 paturi pentru pacienţii cu Covid

Spitalul Municipal Curtea de Argeș a intrat recent în lupta anti-Covid și are secție pentru pacienții pozitivi și pentru suspecți, în urma unui aviz de la DSP Argeș și în urma unui ordin al Ministerului Sănătății. Însă decizia nu a fost primită cu entuziasm și, pe 29 octombrie a.c., pacienți cu afecțiuni oncologice sau aparținători ai acestora, precum și cadre medicale din Secția Oncologie a spitalului au ieșit pe holurile unității pentru a-și exprima îngrijorarea față de o eventuală transformare a secției într-una Covid. „Vrem să rămână Secția de Oncologie” sau „Până aici! Oncologia rămâne” erau mesajele scrise pe pancarte, în timpul protestului restrâns. Am aflat însă că pacienții cu afecțiuni oncologice sunt tratați tot în cadrul acestui spital, în saloane separate.

Protestul de la Oncologia Spitalului Curtea de Argeş nu a avut efect. S-au înfiinţat 12 paturi pentru pacienţii cu Covid

Prefectul Radu Perianu: „S-au luat foarte multe măsuri, ca de la cele 4 saloane să nu care cumva să se răspândească, să se contamineze restul spitalului”

„La Spitalul Curtea de Argeș, în urma discuțiilor cu conducerea, urmează să existe paturi cu și fără prize de oxigen pentru pacienți pozitivi Covid. A apărut în spațiul public faptul că îi lăsăm de izbeliște pe cei cu afecțiuni oncologice, lucru neadevărat. Am cerut soluții pentru ca bolnavii să fie tratați tot în Curtea de Argeș, dar, în același timp, să îi ținem departe de zona în care vor fi tratați cei infectați cu SARS-CoV-2, ca să îi putem proteja”, transmitea prefectul Radu Perianu într-un comunicat de presă, pe 1 noiembrie.

Citește și Codin Maticiuc se implică în renovarea Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal Curtea de Argeș

Contactat recent pentru noi informații, prefectul a spus că în zona Covid a spitalului Curtea de Argeș sunt 12 paturi, existente deja, numai că au intrat în procesul de autorizare. „Au fost autorizate, s-a emis și ordinul de la Ministerul Sănătății referitor la implicarea acestui spital în lupta Covid, adică au intrat în legalitate. Repet, ei aveau pacienți Covid”, ne-a declarat prefectul Radu Perianu.
Legat de situația pacienților cu afecțiuni oncologice, prefectul a spus: „Sunt tratați tot acolo, în spital, numai că s-au luat foarte multe măsuri, ca de la cele 4 saloane (cu câte 3 paturi) să nu care cumva să se răspândească, să se contamineze restul spitalului, adică s-au pus pereți despărțitori, s-au făcut niște modificări în sensul acesta”.

Citește și Spitalul Curtea de Argeş, implicat într-un proiect ministerial

Șefa DSP Argeș: „Nu s-a discutat să se desființeze Oncologia”

Directoarea Direcției pentru Sănătatea Publică, dr. Sorina Honțaru, a spus că nu a existat un ordin pentru desființarea Secției Oncologie și că s-a făcut o evaluare a spitalului în ziua protestului. „Nu s-a discutat să se desființeze Oncologia. A fost o evaluare când a fost o grevă spontană, așa-zis spontană. Era o evaluare a unității sanitare”.

Potrivit spuselor acesteia, s-au luat măsurile necesare pentru despărțirea Secției Covid de saloanele pacienților cu afecțiuni oncologice. „S-au luat toate măsurile, s-au pus paravane, au intrări separate. S-a rezolvat. Au 8 paturi pentru pozitivi și 4 pentru suspecți. Toate unitățile sanitare trebuie să aibă paturi pentru suspecți și aceasta era singura unitate sanitară din județ care nu avea paturi Covid, nu vorbim de spitalele cronice”, ne-a mai declarat Sorina Honțaru.

Înainte, la Spitalul Municipal Curtea de Argeș nu erau tratate cazurile Covid. „Nu, dar pacienți veneau și, până aflam dacă sunt pozitivi sau negativi, tot acolo stăteau și e normal să intre și ei ca spital care să poată avea oficial acești pacienți”, a mai explicat dr. Sorina Honțaru.
Menționăm că l-am contactat telefonic de două ori pe managerul Spitalului Curtea de Argeș, Florin Mitucă, și l-am întrebat despre protestul la care am făcut referire în articol. De fiecare dată ne-a promis că ne va suna înapoi, dar nu s-a mai întâmplat.

Citește și ARHIEPISCOPIA A DONAT UN ELECTROCARDIOGRAF MOBIL SPITALULUI MUNICIPAL CURTEA DE ARGEȘ

Citește și Directoarea Ionela Dăneţ a „defectat” tomograful de la spitalul Curtea de Argeş

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...