Web Analytics

Proiectul PSD privind hidrocentralele abandonate a fost adoptat de Senat

de | 16.03.2022 10:00 | Actualitate, Politica si Administratie

Proiectul PSD privind hidrocentralele abandonate a fost adoptat de senat, urmând dezbaterea și votul final în Camera Deputaților, a anunțat marți, 16 martie, deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu.

Astfel, prin producția acestor hidrocentrale, peste 300.000 de locuințe vor putea fi alimentate cu energie electrică.

”România nu-și mai poate permite să abandoneze amenajări hidrotehnice în care s-au investit sute de milioane de euro, bani publici, în actualul context, când deficitul de energie a aruncat prețurile-n aer.

Citește și:Simona Bucura Oprescu, întâlnire cu Ambasadoarea Franței în România

Inițiativa PSD protejează mediul, dar în egală măsură asigură cadrul legislativ pentru ca investițiile – multe aproape gata – să fie finalizate și să aducă suplimentar, în sistemul energetic, zeci de mii de MW lunar, energie verde și foarte important, ieftină. Căci electricitatea produsă de hidrocentrale este cea mai ieftină! În egală măsură sistemul energetic devine mai puternic, mai stabil și mai fiabil, fapt care va aduce multă ordine și stabilitate în aprovizionarea noastră cu energie.

Vor fi reluate rapid și finalizate următoarele investițiile majore:

Citește și:Simona Bucura Oprescu s-a întâlnit cu Ambasadorul Arthur Mattli

Răstolița – hidrocentrală realizată în proporție de 92%, la care s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro și care poate produce lunar peste 9.000 MWH.

Valea Jiului – hidrocentralele Bumbești – realizată 90%,

Dumitra-realizată 98%, pentru care s-au cheltuit deja peste 155 de milioane de euro și care pot aduce în sistem peste 21000 de MWH, în fiecare lună.”, transmite deputatul PSD Argeș.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *