Web Analytics

Proiectul programului „Anghel Saligny” se află pe agenda şedinţei de Guvern

de | 3.09.2021 10:13 | Actualitate, Politica si Administratie

Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a spus, astăzi, că proiectul Programului „Anghel Saligny” se va afla pe agenda şedinţei de guvern de vineri.

CITEȘTE ȘI: Un vecin reclamă muzica de la nunţile şi petrecerile făcute la păstrăvăria fostului adjunct de la Poliţia Mioveni

„Ministerul Justiţiei este ultimul avizator pe toate proiectele de acte normative, nu doar pe proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea Proiectului de Investiţii ‘Anghel Saligny’. Ministerul Justiţiei se pronunţă pe legalitatea acestui proiect şi tuturor proiectelor de act normativ, nu pe oportunitate. Observaţiile avute în vedere de către Direcţia de Specialitate sunt menţinute şi au fost transmise către Ministerul Dezvoltării, către iniţiator. Aseară am văzut documentul, am văzut proiectul în original. Cu siguranţă, astăzi, intrăm în şedinţa de guvern cu acest proiect. Ministerul Dezvoltării are două variante: integrează observaţiile Ministerului Justiţiei sau răspunde cu argumente de ce nu le preia. În momentul în care transmiţi aceste observaţii către iniţiator şi el le integrează şi el justifică de ce nu le integrează, avizul este pozitiv, cu observaţii”, a declarat Lucian Bode, la Ministerul Afacerilor Interne.

CITEȘTE ȘI: Admitere în școlile postliceale ale MAI: 2.668 de posturi scoase la concurs

El a adăugat că sunt îndeplinite toate condiţiile legale ca proiectul să intre pe agenda şedinţei de guvern. „Toate celelalte avize sunt ataşate acestui proiect. Avem toate condiţiile legale îndeplinite ca în şedinţa de guvern de astăzi de la ora 16.00 Guvernul să dezbată acest proiect de ordonanţă de urgenţă”, a mai spus Bode.

CITEȘTE ȘI: ,,COMPOZIȚIE” – lucrarea pictorului argeșean Theodor Aman: Exponatul lunii septembrie la Muzeul Județean Argeș

Lucian Bode a mai afirmat că proiectul de OUG nu are avizul Ministerului Transporturilor și a adăugat că, din cauza depășirii termenului legal, consideră avizarea tacită.

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii