Web Analytics

PROIECT. Recompense pentru deținuții care se vaccinează anti-Covid

de | 28.09.2021 14:29 | Actualitate, Politica si Administratie

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) dezbate un proiect prin care stabilește oferirea de recompense pentru deținuții care se vaccinează împotriva coronavirusului, în contextul valului patru al pandemiei și al transmiterii rapide a tulpinii Delta printre români. Compensațiile se referă la credite care ajută pe cei aflați în închisoare să participe la programe de educație, asistență psihologică și socială, la activități lucrative, precum și în situații de risc. 

CITEȘTE ȘI: Protest al transportatorilor în fața Palatului Victoria

ANP a supus dezbaterii publice un proiect cu privire la aprobarea procedurii de lucru pentru acordarea recompenselor pe baza Sistemului de creditare a participării la activități și programe educative, de asistență psihologică și asistență socială, activități lucrative, precum și la prevenirea situațiilor de risc. Decizia vine în contextul situației epidemiologice care se înrăutățește la nivel național și al pericolului reprezentat de  care prezintă un nivel ridicat de transmisibilitate, inclusiv printre deținuți.

Credite pentru persoanele private de libertate: Dacă se vaccinează împotriva COVID-19, pot avea dreptul la mai multe vizite. Conducerea ANP a transmis că va oferi credite persoanelor aflate după gratii, în condițiile în care se vaccinează, pentru a avea acces la diverse programe de educație, asistență psihologică și socială, la activități lucrative, precum și în situații de risc.

CITEȘTE ȘI: Polițist argeșean – pe prima treaptă a podiumului, la campionatul de atletism și cros al M.A.I.

Potrivit reprezentanților administrației, creditele se acordă astfel:

în cazul imunizării cu tip de vaccin care presupune administrarea mai multor doze – 20 de credite/doză;

în cazul imunizării complete cu tip de vaccin care presupune administrarea unei singure doze – 40 de credite.

Deținuții pot să obțină și dreptul la mai multe vizite în închisoare, dacă ating un număr de 45 de credite, potrivit proiectului ANP. De asemenea, dacă obțin 60 de credite, deținuții pot să primească permisiunea de a ieși din penitenciar pentru o zi, însă perioada totală nu trebuie să depășească 15 zile pe an, potrivit justnews.ro.

 

foto: descriptiv/ Inquam Photos 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii