Web Analytics
scris marți, 28.09.2021

Protest al transportatorilor în fața Palatului Victoria

Transportatorii vor protesta, miercuri, în intervalul orar 9:00 – 15:00, cu 100 de TIR-uri, în faţa Guvernului, pentru a cere soluţionarea problemelor din transporturi, a anunţat Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Protest al transportatorilor în fața Palatului Victoria

„În loc de 5.000 de persoane/autovehicule vor mai putea participa doar 100, conform noilor reguli impuse pentru Capitală. Protestul se va desfăşura între orele 9:00-15:00, cu 100 de capete tractor, în faţa sediului Guvernului”, se arată în comunicatul transmis de COTAR.

La protest vor participa transportatori din toate organizaţiile şi asociaţiile patronale: COTAR, UNTRR, APTE 2002, ARTRI, FORT, APULUM şi ATM Bucovina. Reprezentanţii transportatorilor susţin că principalele probleme pe care trebuie să le rezolve Guvernul şi Parlamentul României, pentru a salva transporturile, sunt: eliminarea impozitării diurnelor retroactiv, pe ultimii cinci ani, plata despăgubirilor care nu li s-au achitat miilor de şoferi care au ajuns în service-urile auto, în ultimul an, şi stoparea creşterii nejustificate a preţurilor pentru poliţele RCA.

CITEȘTE ȘI: Polițist argeșean – pe prima treaptă a podiumului, la campionatul de atletism și cros al M.A.I.

„Acum 5 ani, fostul premier al României de la acea vreme, Victor Ponta, a dat amnistie fiscală pentru a rezolva aceeaşi problemă a diurnelor, tocmai pentru că era o scăpare din Codul Fiscal, dar nu s-a modificat nimic în legislaţie, iar astăzi avem din nou aceeaşi problemă. La începutul lunii august, toate organizaţiile şi asociaţiile transportatorilor rutieri au cerut eliminarea acestei aberaţii fiscale care va avea ca rezultat eliminarea firmelor româneşti de transport de pe piaţa internă şi internaţională, dar politicienii au avut treburi mai importante de rezolvat, cu lupte interne din coaliţia de guvernare şi din interiorul partidelor. Îi invităm acum, după ce şi-au rezolvat o parte din problemele interne, să ia decizii şi pentru a stabiliza economia României”, se menţionează în comunicat.

Totodată, aceştia susţin că tarifele RCA „au explodat şi nu numai la transportatori, ci la toţi cei peste 8,5 de milioane de asiguraţi.”

CITEȘTE ȘI: Ministrul interimar al Sănătății și vicepremierul Kelemen Hunor s-au imunizat cu a treia doză de vaccin anti-Covid

„Domnule Chiriţoiu, aţi mai obţinut un mandat, v-aţi văzut visul împlinit, dar ce fac azi asigurătorii în piaţă nu vedeţi? Ce legatură are falimentul City Insurance cu dublarea preţurilor poliţelor RCA de către toţi asigurătorii, în numai o săptămână? Aveţi o plăcere deosebită de a ne vedea protestând în stradă, ca să ne acuzaţi de „boicot”? Nu e mai bine să vă faceţi treaba şi să observaţi ce a văzut toată lumea, respectiv faptul că este o majorare concertată a tuturor asiguratorilor din piaţă? Unii au anunţat acum 60 de zile dublarea tarifelor, alţii acum. Cert este că tarifele RCA au explodat şi nu numai la transportatori, ci la toţi cei peste 8,5 de milioane de asiguraţi. Treziţi-vă şi luaţi măsuri! Plafonaţi tarifele! În caz contrar, vom porni protestele în toată ţara”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

Potrivit comunicatului, „unii pot fura 500 de milioane de euro, fără intervenţia autorităţilor, apoi tot ceilalţi, care sunt corecţi, trebuie să plătească dauna, pentru că îndestularea Fondului de Garantare se va face tot din preţul poliţelor plătite de ceilalţi asiguraţi”.

 

Distribuie!

0 Comentarii