Web Analytics

Proiect la Nucşoara pentru structurile de tip „Landscape”, cu unităţi turistice motorizate

de | 9.06.2023 10:30 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Consiliul Local al comunei Nucșoara și-a dat acordul de principiu pentru concesionarea unei suprafețe de 3 ha în punctul Vulpoaia, suprafață care a fost diminuată din terenul ce făcea obiectul concesiunii pentru crescătorii de animale, respectiv pășune. Este vorba despre o propunere privind conceptul turistic de ”Floating Town” lansată primăriilor din nordul județului.

Pe 2 mai 2023 a avut loc o vizită în teren și a fost înaintată solicitarea de concesionare a respectivei suprafețe. Se va realiza astfel primul Landscape Hotel din Europa cu unități de cazare motorizate. Conceptul este unul inovativ bazat pe structuri turistice non invazive, foarte agreat în afară, dar care a prins și în multe zone din România bogate în peisaje deosebite, demne a fi admirate, nu însă și distruse de construcțiile greoaie, clasice.

„Considerăm că este o mare șansă de dezvoltare și promovare a comunei Nucșoara, pentru faptul că a fost aleasă pentru inițierea acestui proiect turistic inovator, ținând cont de existența numeroaselor oferte ale altor localități din zonele montane ale țării.
Trebuie să conștientizăm faptul că prezentarea acestui proiect, realizat la Nucșoara, care va reprezenta România la târgurile de turism, va genera, pe lângă locurile de muncă și venituri la bugetul local, o mare vizibilitate internă și internațională pentru localitatea noastră!”,
ne-a declarat primarul Ion Cojocaru.

Citește și Conform unui studiu al „Conservation Carpathia”, în Făgăraş sunt 17-18 urşi/100 km pătraţi

Citește și Zeci de mistreţi extraşi de „Conservation Carpathia” din zona Rucăr

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *