Web Analytics

Program Schumann şi Schubert, la Filarmonica Piteşti

de | 21.09.2023 11:35 | Actualitate, Cultură, Home

Filarmonica Pitești organizează joi, 21 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, un nou concert simfonic. Alături de orchestra simfonică a instituției, dirijată de Alexandru Ganea, va urca pe scenă violoncelista Izabela Ghergu. În program: R. Schumann – Concertul pentru violoncel și orchestră în la minor și F. Schubert – Simfonia a 6 – a în Do Major.
Alexandru Ganea este conferenţiar universitar şi dirijor al Orchestrei Simfonice „Universitaria” a U.N.M.B. A colaborat cu filarmonicile din Iaşi, Sibiu, Braşov, Târgu Mureş, Botoşani, Craiova, Chişinău, Giurgiu, Târgovişte, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Bacău. Între 2008 şi 2012 a fost dirijor al Filarmonicii Piteşti, unde este invitat ca dirijor permanent.

Izabela Ghergu (foto) a început studiul violoncelului la șapte ani în orașul său natal, Târgoviște. În 2021 a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București la clasa profesorului Marin Cazacu, în prezent fiind studentă la master. Este membră a Orchestrei Române de Tineret și a Ansamblului Violoncellissimo, alături de care susține numeroase turnee naționale și internaționale.
Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Citește și Expoziţie inedită la Muzeul Câmpulung

Citește și Foclorul muzical argeşean la confluenţa cu alte vetre folclorice muzicale

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *