Web Analytics

Program Beethoven și Dvořák, la Filarmonica Pitești

de | 26.02.2024 23:45 | Actualitate, Cultură, Home

Filarmonica Pitești organizează joi, 29 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic cu pagini muzicale semnate de Beethoven și Dvořák. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Constantin Grigore, participă, ca solistă, pianista Eunju Lee (Coreea de Sud). În program: L. van Beethoven – Concertul pentru pian și orchestră nr. 3 și A. Dvořák – Simfonia a IX – a Din Lumea Nouă”. 

După absolvirea studiilor muzicale în ţară, dirijorul Constantin Grigore a urmat cursurile Academiei de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia. A fost îndrumat de maeştrii Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galaţi şi Marek Pijarowski (Polonia). A participat la masterclassuri la Malaga, Viena şi Varşovia și a susţinut concerte cu: Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, Orchestra Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Orchestra Teatrului Naţional de Operetă și Musical din Bucureşti, filarmonicile din Iași, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Craiova, Piteşti, Sibiu, Orchestra Naţională a Republicii Moldova ș.a. În prezent, este dirijorul principal al Orchestrei „Camerata Regală” și al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.  

Citește și:

Lector principal la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Viena, Eunju Lee a absolvit Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien din Viena. A participat la cursuri de master cu artiști internaționali și a câștigat premii la diferite competiții naționale și internaționale. A continuat să cânte, ca pianistă, la Wiener Konzerthaus, Universitatea Baylor din Texas, Steinway-Haus Wien și Radiokulturhaus Wien. De asemenea, a cântat cu orchestrele Daegu City Symphony Orchestra, Seoul Philharmonic Orchestra, Sinfoniker A Orchestra și Prime Philharmonic Orchestra. Din 2022, este membră a trioului de pian Wiener Ensemble la Mozarthaus Wien.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente. 

            Manager,

         Gabriel Niță

Redactat, 

Secretar relaţii publice   

          Mihaela Matei

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *