Web Analytics
scris luni, 26.02.2024

Deputată din Luxemburg, obligată să-și ceară scuze pentru denigrarea românilor

O deputată din Luxemburg a fost obligată să-și ceară scuze public după ce a făcut afirmații controversate despre cerșetorii români. Simone Beissel a declarat într-o emisiune că a fost la un pas să lovească un om al străzii motivând că aceștia scuipă și trag fizic de oamenii dacă nu primesc bani.

Deputată din Luxemburg, obligată să-și ceară scuze pentru denigrarea românilor

Citește și: Fanii U Cluj nu au fost lăsați cu steagul României pe stadionul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe


Simone Beissel a participat de curând la o emisiune unde a explicat cum situația s-a deteriorat în Luxemburg din cauza românilor cerșetori care au venit de când România a aderat la Uniunea Europeană. Aceștia din urmă „scuipă și pipăie” oamenii pe stradă dacă nu primesc bani de la trecători, a spus Beissel. Ea a mai spus că obișnuia să nu le dea bani cerșetorilor, ci mâncare. La un moment dat, când i-a dat unui cerșetor un croissant, iar acesta i l-a aruncat înapoi, deputata spune că a fost la un pas să-i dea acestuia cu piciorul în fund. „Aproape i-am dat un șut în fund”, a spus Beissel.
Centre pour l’égalité de traitement – CET (Oficiul pentru Egalitatea de Tratament) s-a declarat șocat de afirmațiile deputatei Simone Beissel (DP), care au vizat în mod special cerșetorii de origine română. Deși a prezentat scuze pentru alegerea cuvintelor și tonul folosit, CET consideră că afirmațiile sale sunt extrem de problematice. După ce în mediul online au apărut multe controverse legate de acest subiect, deputata și-a cerut scuze pe Facebook pentru cele spuse. „Prin urmare, vreau să îmi cer scuze pentru modul nefericit în care m-am exprimat.”, a scris aceasta.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *