Profesorii universitari care au girat cărţile deţinuţilor-scriitori de la Colibaşi, în vizorul DNA

de | 14.01.2016 21:06 | Dezvăluiri

DNA a deschis dosar penal în cazul cărţilor scrise de către deţinuţi şi face verificări privind favorizarea făptuitorului, fiind vizaţi profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările, reprezentanţii editurilor care le-au publicat şi funcţionari ai ANP care au propus eliberarea.
Astfel, în vizorul DNA sunt acum și cei care au girat cărțile deţinuţilor-scriitori din Argeș, precum și patronii editurilor unde au apărut cărțile. Reamintim că toate cele cinci cărţi scrise de Cornel Penescu au fost girate de profesoara Carmen Nicolescu (foto), de la Universitatea din Piteşti, cea care deţine şi o agenţie de turism. În iunie 2015, într-o declarație dată pentru Adevărul, Carmen Nicolescu recunoștea că… nu a citit vreuna dintre cărțile semnate de Penescu!
Și judecătorul Dumitru Diaconu (foto), cel care a girat una dintre cărțile fostului polițist Laurențiu Bălan, ar putea fi verificat de către DNA. Fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu a scris o singură carte și l-a avut coordonator ştiinţific pe profesorul Ştefan Bratu de la Universitatea din Craiova. Cele două cărţi scrise în închisoare de Grigore Dobre de la Zeus au avut-o coordonatoare pe profesoara Monica Bîcă de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.  Liviu Făcăleaţă, fostul director de la PIC, a avut două coordonatoare ştiinţifice la cele două cărţi scrise: Mihaela Asandei de la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” şi Amalia Duţu de la Universitatea din Piteşti. Fostul procuror Gheorghe Dumitru, închis pentru fapte de corupţie, l-a avut ca şi coordonator ştiinţific la toate cele patru cărţi scrise dincolo de gratii pe profesorul Marius Ţical, de la Academia de Poliţie din Bucureşti. Denis Grigorescu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii