Web Analytics
scris marți, 14.02.2023

Profesor arestat după ce a hărțuit o elevă în timpul meditațiilor

Lectorul universitar Doru Marcel Bălțățeanu, de la Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara, a fost arestat pentru 30 de zile pentru acuzații de corupere sexuală a unei minore. Potrivit anchetatorilor, în timp ce îi dădea meditații (la matematică) la el acasă unei fete în vârstă de 13 ani, acesta a încercat să o sărute și a atins-o în zonele intime.

Profesor arestat după ce a hărțuit o elevă în timpul meditațiilor

Citește și: Alex Pițurcă scapă de controlul judiciar în dosarul măștilor pentru MApN

”În temeiul dispoziţiilor art. 226 C.pr. pen., art. 223 alin. 2 C.pr. pen. raportat la art. 202 alin. 1-3 şi alin. 4 lit. e C.pr.pen., admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara cu privire la inculpatul Bălțățenu Doru-Marcel, cercetat pentru comiterea în formă continuată a infracțiunii de coruperea sexuală a minorilor, faptă prevăzută de art. 221 alin. (1) și alin. (2) lit. b) teza I CP, cu aplicarea art. 35 alin. (1) CP (două acte materiale). Dispune arestarea preventivă a inculpatului Bălțățeanu Doru-Marcel pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.02.2023 până la data de 14.03.2023, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător din oficiu, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, ca neîntemeiată.

Citește și: Pagubele produse de cutremur în Târgu Jiu: clădiri avariate, mașini lovite și sticle sparte în magazine

În baza art. 272 alin.1 C.proc.pen., dispune plata sumei de 340 lei, reprezentând onorariu pentru avocatul din oficiu, din fondul Ministerului Justiţiei către Baroul Timiş. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile legate de soluţionarea prezentei cereri rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie in termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 13.02.2023, ora 17.40”, se arată în încheierea instanței.

Instituția de învățământ condamnă comportamentul dascălului și transmite că va investiga dacă bărbatul a mai avut astfel de comportamente.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *