Web Analytics
scris vineri, 17.05.2024

Producătorii, revoltați după ordinul ANPC care impune noi reguli: „Eram doctori de alergii, acum suntem hoţi”

Un ordin lansat în dezbatere publică de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) prevede noi reguli pentru țăranii care vând fructe și legume în piețe. Cei care trebuie să se asigure că regulile sunt respectate sunt administratorii punctelor de desfacere și comercializare a produselor – relatează romaniatv.net.

Producătorii, revoltați după ordinul ANPC care impune noi reguli: „Eram doctori de alergii, acum suntem hoţi”

Citește și: Bursa muncii în Argeș: 1.659 locuri vacante. Meseriile cele mai căutate

La ce se referă aceste reguli de care ar trebui să țimă cont și micii producători? La etichetarea cât mai clară a produselor, în special a legumelor și a fructelor.

Dacă regulile vor fi adoptate, etichetele ar trebui să conțină: denumire produs şi categoria de calitate; specie sau soi, țara de origine; denumire producător/ ambalator/ expeditor; componentele alergene, calibrul, dacă este cazul.

„Ne-au pus tot felul de condiții, de-a lungul anilor. Asta cu alergenii a fost o mare prostie, de acum trei ani. Păi, noi suntem doctori? Eu știu așa, ca țăran simplu, dar corect. Dacă ești alergic, mai cumperi produsul la care ești alergic? Dacă nu știi că ești alergic, e de vină țăranul de la care ai cumpărat ouă, polen, căpșuni sau altă minune? Eram doctori de alergii.

Acum suntem hoți! Specula se combate altfel. Ei (autoritățile) lasă să vândă produsele contrafăcute, aduse de prin cine știe ce țări, apoi, dă vina pe noi, care cu greu plătim taxa pentru tarabe, pentru certificate” – a declarat furios pentru Ziare.com, un mic producător de lîngă București, Adrian Chifu.

Consultat de sursa citată cu privire la noile reguli în piețe, Decebal Pădure, președintele Asociației pentru Promovarea Alimentului Românesc, a spus că sunt reguli corecte, poate ceva mai „drastice” pentru micii producători, dar necesare pentru siguranța alimentară.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...