Web Analytics
scris joi, 28.05.2015

Procurorul reţinut în flagrant la Bucureşti aparţine celei mai cunoscute familii de magistraţi din Curtea de Argeş

#  Ștefan Crișu este fiul fostului președinte al Judecătoriei Curtea de Argeș, Constantin Crișu și frate al actualului prim procuror al Parchetului Curtea de Argeș, Nicorina Crișu Magraon  # Ștefan Crișu a fost reținut duminică seara de către DNA pentru că a primit mită un telefon de ultimă generație și 2.000 de euro

Procurorul reţinut  în flagrant la Bucureşti aparţine celei mai cunoscute familii de magistraţi  din Curtea de Argeş

Argeșeanul Ştefan Crişu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a fost reținut de către procurorii DNA pentru luare de mită şi va fi cercetat în arest la domiciliu. Crișu a fost prins în flagrant duminică în timp ce primea mită de la un inculpat, în scopul de a interveni în favoarea sa. Flagrantul a fost realizat la o cafenea din Bucureşti, magistratul urmând să primească 2.000 de euro de la inculpatul în cauză.
După cum precizează procurorii DNA, „În ordonanța de reținere se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: În cursul anului 2013 (începând cu luna martie), în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, inculpatul Crișu Ștefan a pretins, în mod direct, un telefon mobil marca Samsung Galaxy, iar ulterior a pretins, în mod direct și prin intermediar, de la o persoană (denunțătoare în prezenta cauză), suma de 3.000 de euro și a primit un telefon mobil marca Samsung Galaxy (în valoare de 600 de euro), în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă procurorii competenți din cadrul DIICOT ce aveau în instrumentare un dosar penal în care fuseseră dispuse măsuri de ridicare, în cursul derulării unei percheziții domiciliare, asupra unui bun (autoturism marca Mercedes Tip CLS 350), în vederea restituirii acestuia.
Ulterior, după solicitări repetate formulate telefonic sau în diferite cercuri de persoane, direct sau prin intermediar, în data de 24.05.2015, procurorul Crișu Ștefan a primit de la persoana denunțătoare, în contul „datoriei” de 3.000 de euro pretinse anterior, un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S6 – Edge (în valoare de aproximativ 1.000 de euro) și diferența valorică în echivalent bănesc (în cuantum de 2.000 de euro), pretinsă începând cu anul 2013 până în prezent. La aceeași dată, 24.05.2015, procurorii DNA din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, în timp ce procurorul Crișu Ștefan a primit banii si telefonul sus menționat.”

Sora sa a lucrat la DNA Pitești, de unde s-a transferat pe postul de prim-procuror la Parchetul Curtea de Argeș

Procuror din anul 1994, de când a devenit licenţiat în Ştiinţe Juridice la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, Ştefan Crişu este originar din Curtea de Argeş, municipiu în care a absolvit Liceul „Vlaicu Vodă”. Tatăl său, Constantin Crişu, a fost preşedinte al Judecătoriei din Cetatea Basarabilor, fiind cunoscut şi ca autor de studii de drept.
Mai trebuie spus că sora lui Ștefan Crișu este Nicorina Magraon, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş de la 1 ianuarie a.c. Aceasta a fost înainte procuror la DNA Pitești.
Ca detaliu de culise, Ștefan Crișu a fost coleg de liceu la Colegiul Vlaicu Vodă cu Angela Ciurea, actuala avocată a lui Tudor Pendiuc și fost procuror DNA.C.I.B.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...