Web Analytics

Primarul Vasile Leau a premiat 17 persoane care au trecut graniţa celor 90 de ani de viaţă

de | 7.08.2014 14:03 | Actualitate

# Cu ocazia zilei comunei şi a festivalului „Brâul de la Boteni”. Muzică, chef şi voie bună. Acestea au fost cuvintele-cheie ce au definit  atmosfera week-end-ul trecut în comuna Boteni, unde a avut loc cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Naţional „Brâul de la Boteni’’. Festivalul s-a bucurat de participarea ansamblurilor folclorice din tot judeţul, a unor artişti foarte cunoscuţi din lumea muzicii populare, dar şi de prezenţa mai multor personalităţi politice şi culturale. Cum voia bună a fost la ea acasă, petrecerea de la Boteni a durat până târziu în noapte.

„În acest an a fost un festival cu de toate, cu distracție la maxim, cu interpreți consacrați, cu interpreți pe măsura evenimentului, ne-a declarat primarul Vasile Leau. Nu pot să nu-i menționez pe Petrică Mîțu Stoian, pe Olguța Berbec, pe Valentin Zamfira, pe Maria Loga, pe Diana Călinescu sau pe Daniel Chițulescu. Pe lângă programul artistic trebuie menționat și faptul că am oferit diplome celor care au împlinit 50 de ani de la căsătorie neîntreruptă și anume 11 cupluri. De asemenea, am oferit diplome și celor care au trecut de vârsta de 90 de ani și anume 17 persoane. În privința zilei comunei pot să vă spun că aceasta a fost sărbătorită sâmbătă, unde între orele 14 și 15 a avut loc memorialul Petre Țuțea, iar la ora 15 a avut loc inaugurarea terenului de sport multifuncțional în curtea Școlii Petre Țuțea din Boteni.

Cu această ocazie vreau să le mulțumesc tuturor celor prezenți, vreau să le mulțumesc că s-au comportat exemplar la aceast eveniment. Ziua comunei Boteni și festivalul Brâul de la Boteni sunt două evenimente care au devenit tradiție pentru localitatea noastră, nu degeaba prezența din week-end-ul trecut a fost pe măsură. Vorbim de peste 7.000 de persoane care s-au bucurat de muzică bună și de o distracție pe cinste”.
Trebuie spus că „Brâul de la Boteni” a devenit de ani buni un eveniment devenit deja o frumoasă tradiție pentru identitatea culturală a comunei argeșene. Festivalul reunește în fiecare an ansambluri folclorice din toată țara, personalități publice și culturale, localnici, fii ai satului și turiști. Celebrul joc „Brâul de la Boteni” a devenit prin festivalul care-i poartă numele, dintr-un element de identitate culturală un adevărat produs turistic, un brand menit să atragă iubitorii de tradiție și turiștii curioși de pretutindeni. Manifestarea reprezintă un adevărat regal folcloric românesc, care reunește valori autentice ale culturii populare naționale. An de an, festivalul „Brâul de la Boteni” este o sărbătoare care adună laolaltă frumusețea vechilor obiceiuri, bucuria de a cânta și de a dansa, precum și îndemânarea meșterilor populari din zonă și în cadrul căreia localnicii își întâmpină oaspeții cu cele mai delicioase produse culinare tradiționale.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii