Web Analytics

Primarul Năftănăilă, sub riscul apelului

de | 26.03.2014 20:09 | Actualitate

Condamnat săptămâna trecută la 3 ani de închisoare, executarea pedepsei fiind suspendată, primarul comunei Albeştii de Muscel, Ion Năftănăilă, se află în faţa unei situaţii destul de dificile. Acuzat de solicitarea pe nedrept de fonduri publice în folosul Asociaţiei Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel, el a primit o sancţiune cu repetiţie din partea Curţii de Apel Piteşti (în 2012 şi în 2014), constând în 3 ani de închisoare. În urmă cu aproape doi ani, cazul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţa supremă luând decizia rejudecării procesului.
Acum, primarul muscelean se află din nou în stadiul încercării unei căi de atac: apelul. Numai că, dacă se aplică teoria, adică situaţia nu i se poate înrăutăţi dacă el este cel care contestă sentinţa, ar putea rămâne cu aceeaşi pedeapsă. Dacă DNA atacă hotărârea Curţii de Apel, atunci lucrurile se pot înrăutăţi pentru primarul muscelean.
Sentinţa Curţii a fost deja apelată, data promovării căii de atac fiind 21 martie 2014. În condiţiile în care pe Ion Năftănăilă nu l-am putut contacta, nu am putut afla dacă el este iniţiatorul acţiunii. Dacă procurorii DNA sunt cei care au apelat sentinţa, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va avea de rezolvat o cauză cu rezultat similar celui din 2012, dar fără a mai putea dispune rejudecarea. C.I.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii