Web Analytics

Primarul Ionică acuză Prefectura în dosarul „Aripi Piteşti”

de | 28.11.2019 14:52 | Politica si Administratie

# Edilul spune că municipalitatea vrea să cumpere terenul de la proprietari, numai că juriștii Prefecturii tergiversează eliberarea titlului de proprietate

Retrocedat acum mai bine de șase luni, terenul de la “Aripi” Pitești, unde au crescut zeci de mari fotbaliști ai Argeșului, are încă o situație neclară. Noilor proprietari nu li s-a eliberat nici acum titlul de proprietate de către Comisia Județeană de Fond Funciar, deși Primăria Pitești i-a trimis prefectului Emilian Dragnea de șase luni toată documentația terenului și i-a pus în posesie pe proprietari. Deși Primăria Pitești vrea să răscumpere terenul de la noii proprietari pentru ca acesta să rămână al municipalității, negocierile sunt blocate până nu se eliberează titlul de proprietate.

Am solicitat mai multe informații de la Prefectura Argeș privind motivele întârzierii emiterii titlului de proprietate. “Titlul nu a fost eliberat deoarece Comisia Județeană de Fond Funciar așteaptă documentația completă și conformă de la Comisia Locală de Fond Funciar”, ne-a declarat Elena Diaconescu, purtător de cuvânt al Prefecturii Argeș. Numai că primarul Cornel Ionică spune că a fost trimisă toată documentația încă din luna mai și că Primăria și-a îndeplinit toate obligațiile în acest sens.

„Dacă e hotărâre definitivă și irevocabilă, nu mai e loc de ping-pong între instituții”

„Cei de la Prefectura Argeș au obligația, prin lege, să emită titlul de proprietate pentru respectivul teren, întrucât este o sentință definitivă și irevocabilă din 2018 a instanței. Ultima adresă pe care am trimis-o la Prefectură a fost pe 17 octombrie a.c. Noi am înaintat documentația pentru respectivul teren în vederea emiterii titlului de proprietate. Comisia Locală de Fond Funciar Pitești și-a îndeplinit obligația prevăzută de instanță, pe 14 mai a.c. i-am pus în posesie pe proprietari, iar pe 16 mai am transmis întreaga documentație de fond funciar către Comisia Județeană de Fond Funciar Argeș pentru a emite titlul de proprietate. După trimiterea documentației, Comisia Județeană de Fond Funciar Argeș a solicitat în mod repetat alte informații cu privire la regimul juridic al terenului, dacă a fost validat în condițiile Legii fondului funciar și cerea emiterea unei alte hotărâri a Comisiei Locale și trimiterea altor completări. În opinia noastră, toate aceste date cerute nu fac decât să tergiverseze punerea în aplicare a unei hotărâri judecătorești. Conform prevederilor din Codul de Procedură Civilă, hotărârea judecătorească are putere executorie și produce efecte între părți. Dacă e hotărâre definitivă și irevocabilă, nu mai e loc de ping-pong între instituții. Ne rugăm efectiv de cei de la Comisia Județeană de Fond Funciar Argeș să elibereze titlul de proprietate. Este de neînțeles poziția lor. În opinia mea și a specialiștilor din Primărie, documentele trimise sunt suficiente pentru emiterea titlului de proprietate, așa cum a dispus instanța”, ne-a declarat primarul Cornel Ionică.

Proprietarii permit, deocamdată, ca micii fotbaliști să se antreneze pe terenul lor

Reamintim că pe 14 mai a.c., după mai bine de opt ani de procese, trei moștenitori care au venit cu un titlu de proprietate din 1936 au fost puşi în posesie. De apreciat este faptul că proprietarii permit, deocamdată, ca micii fotbaliști să se antreneze pe terenul lor. Printre marii fotbaliști ai Argeșului care s-au format la baza sportivă a fostului Club „Aripi” Pitești, în prezent Liceul cu Program Sportiv „Viitorul” Pitești, se numără Costel Gâlcă, Jean Barbu, Jean Vlădoiu, Dani Coman, Gabriel Amărăzeanu sau Vali Năstase.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii