Web Analytics

Primarul Georgescu, după ruşinea de arbitraj din meciul cu CFR: „Mergem la luptă cu ei, să arătăm Europei ce se întâmplă în arbitrajul românesc. E de râs!”

de | 13.08.2021 10:15 | Actualitate, Sport

# Care e starea de spirit după ce v-au furat arbitrii în meciul cu CFR?
– Sunt discuții aprinse în cadrul Consiliului de Administrație al clubului. Separat de Consiliul de Administrație, sunt supărări și în rândul consilierilor locali, care, și ei, ca finanțatori, sunt supărați. Recunosc că și eu sunt foarte supărat, în primul rând pentru că acești arbitrii sunt plătiți cu 300 de milioane de lei vechi pe etapă, și mă refer la patru arbitri și doi observatori. Ca să-i plătești ca să te și fure și să nu spună nimic…!? Este o legislație foarte proastă. Nu are voie nimeni din conducerea clubului sau din Consiliul de Administrație să intre după meci în relație cu arbitrii. Ori le fură știința, ori le fură prostia.

Adică te plătesc, faci ce vrei, mă împuști și nu am voie să te întreb. Indiferent dacă Federația Română de Fotbal sau Liga Profesionistă de Fotbal nu vor lua atitudine, noi vom face demersuri ca ceea ce s-a întâmplat la Mioveni să știe toată Europa. Materialul respectiv este la tradus în limba engleză și în limba franceză și probabil că la sfârșitul acestei săptămâni îl vom trimite la UEFA și la FIFA. Îl vom trimite peste tot, chiar și la agențiile internaționale de presă, cu imagini cu tot. Dacă era un vârf de bocanc, ziceai că nu s-a văzut, că nu ai VAR, dar un metru și jumătate în ofsaid chiar să nu vezi? Eu înțeleg, din discuțiile avute cu jucătorii, că arbitrul de tușă a recunoscut că jucătorul CFR-ului a fost în urmă, dar penalty-ul nostru de ce nu a fost acordat? Noroc că am avut echipament rezistent, că altfel jucătorul nostru rămânea și fără tricou. Am făcut testul la echipament… Cât a tras ăla de la CFR de el, chiar să nu vezi? Se vede pe imagine foarte clar lucrul acesta.

„Eu înțeleg că nu ne-au vrut în Liga I…”

# Ce veți face în continuare?
– Documentul pe care îl vom trimite la UEFA și FIFA a fost trimis la Comisia de Arbitraj și Disciplină, s-a trimis la LPF, s-a trimis la FRF. S-a trimis la trei instituții din România acest document, sâmbăta trecută, în jurul prânzului și nu am primit niciun răspuns. Indiferent dacă nu câștigăm nimic, dar să nu ne creadă Grecu și cu Chivulete chiar proști. Adică să te și plătim, și să stăm și capră, nu știu dacă se merită. Nu eu iau decizia de a retrage echipa din campionat, ci Consiliul de Administrație. Nu intră în sarcina mea și nu am eu atribuții în Consiliul de Administrație al clubului să fac acest demers. Din punctul meu de vedere, la supărare, imediat după meci, i-am susținut în această problemă a retragerii din campionat, dar ulterior, calmându-mă, eu nu m-aș retrage, ci le-aș face în necaz. Să vedem până unde vor merge. Dacă ne retragem din campionat, zic că ne-au speriat și ei sunt tari și mari.

Pe ce s-a întâmplat, probabil că alături de noi se vor mai alătura și alte cluburi. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au avut reacție, așa cum a fost Rapidul sau Dinamo sau alte cluburi mai mici de Liga a doua, care au avut și ele reacție, mai mică sau mai mare. Adică un semnal, cât de cât, s-a dat. Cred că nimănui nu-i convine să facă o cheltuială, indiferent că este primar, că este din staff, că este de unde vin sursele de finanțare, ca cineva să-și bată joc de munca ta. M-a bucurat reacția celor aproximativ 2.000-2.500 de spectatori, care au aplaudat la sfârșit echipa, ceea ce a enervat foarte mult echipa oaspete. Mi-a plăcut afirmația lui Alex Pelici, pe care îl susțin, și anume că este câștigătorul moral al acestei etape. Eu înțeleg că nu ne-au vrut în Liga I, într-adevăr este brand Rapidul, este brand Craiova, dar cum le-am făcut în necaz și am promovat și Dumnezeu ne-a ajutat, le-am sugerat că nu este o soluție să fugim, ci să mergem la luptă cu ei. Acesta ar fi mesajul meu, să luptăm și să căutăm soluții legale prin care să arătăm tuturor în Europa ce se întâmplă în arbitrajul românesc. Este de râs!

„Chivulete nu a jucat nici miuța în curtea școlii și a ajuns, în 3 ani de zile, arbitru de Liga Națională și arbitru UEFA”

# Ce i-ați spune arbitrului Chivulete, dacă v-ați întâlni față în față?
– Că nu a jucat nici miuța în curtea școlii și a ajuns, în 3 ani de zile, arbitru de Liga Națională și arbitru UEFA. Nu vi se pare că este cam mult? Pe ce criterii o fi promovat Chivulete în UEFA și în Liga I? Că a mai furat acum un an, doi ani pe FC Argeș… Să nu ne creadă proști. Toată Federația ne impune tot felul de normative și apoi mai vii să ne și furi? Nu am văzut nicio reacție, nici de la Comisia de Disciplină, nici de la FRF. Măcar să ne spună că vor analiza situația de la Mioveni. Nimic, nicio reacție. Ce să înțelegem noi? Ursul merge, câinii latră! Nu va rămâne așa. Eu sunt primar, nu au ce să-mi facă, nu sunt implicat la club, nu pot să mă sacționeze. Înțeleg că ceilalți nu au voie să zică nimic, să stea capră că le dă amendă, dar mie ce să-mi facă? Chiar așa am ajuns? Nu vedeți ce bine merge naționala? Să nu dai tu un gol la Olimpiadă!

Citește și CS Mioveni învis cu 1-0 de CFR Cluj. Reacția primarului Georgescu: „Am crezut că vom juca doar contra CFR Cluj, nu și a arbitrilor”

Citește și Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni: „Încerc tot ce e posibil, să nu le fac pe plac duşmanilor şi CS Mioveni să nu retrogradeze”

 

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. // La lupta, la lupta … ! // ; totusi, geaba-i totul … daca jucatorii nu au „zvac” !