Web Analytics

Primarul Gentea, prezent în dublă calitate la evenimentul de la UPIT

de | 28.07.2022 13:25 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Un amfiteatru al Universității din Pitești poartă numele celui care a fost prof. univ dr. ing. Șerban Constantin Valeca. Momentul a fost marcat marți, 25 iulie, de directorul general al Agenției Nucleare Europene, E.S William Magwood, și secretarul adjunct pentru Politică și Cooperare în domeniul Energiei Nucleare din cadrul Departamentului de Energie al SUA, Aleshia Duncan. De altfel, Sir William Magwood a primit și titlul de Membru onorific al Senatului Universității din Pitești. La eveniment a participat și primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, în dublă calitate, aceea de edil, dar și de specialist în domeniul energiei nucleare.

„Este nu numai binevenită, ci așteptată de comunitatea academică piteșteană această oficializare a numirii unui amfiteatru cu numele fizicianului Şerban Valeca și dezvelirea unei plăcuțe comemorative în onoarea profesorului. Felicit UPIT pentru desfășurarea programelor de cercetare, dar și pentru relația de cooperare excepțională cu Agenția Nucleară pentru Deșeuri Radioactive din România și cu Departamentul de Energie al SUA și cu Agenția Nucleară Europeană!”, a declarat primarul Cristian Gentea.

Citește și Cristian Gentea, la pas cu jurnaliştii pe şantierele Primăriei Piteşti

Citește și Promisiunea primarului Cristian Gentea: „Elevii Colegiului Naţional «Zinca Golescu» vor intra în clasele nou amenajate din tronsonul I la timp”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *