Primarul Frătică, înjurat pe Facebook de un italian care susţine că i-a furat calul

de | 24.10.2013 19:23 | Actualitate

# Pe mine m-ai omorât, da cu calul ce-ai avut?  # Fabio Marroccoli, fostul patron al pizzeriei Vecchia Bari din Pitești, spune că edilul din Bradu, în înțelegere cu fosta sa iubită cu care se află în proces de partaj, l-ar fi lăsat fără iapa Aisha, un cal de rasă pur sânge arab. „Ho sognato un cavallo mansueto! somigliava tanto alla mia Aisha, ma non era lei! non ho piu` notizie di lei da 2 anni, praticamente da quando un Sindaco rumeno balordo, ladro e truffatore me la rubo`. Caro Sindaco di… vieni in Italia, ti aspetto ! vedrai che smetterai di fare il mafiosetto a tempo perso… pezzo di m… A gennaio 2014 ci rivedremo in Tribunale a Pitesti!” 
Dezamăgit în dragoste şi falit, fostul patron italian de la pizzeria Vecchia Bari din Pitești s-a reîntors în ţara natală, unde nu poate uita toate bunurile de care a fost țepuit în România, ţară unde credea că şi-a găsit jumătatea, când, de fapt, şi-a găsit…naşul, cum spune o vorbă neaoşă. Tot sperând să îşi mai recapete ceva din averea lăsată pe la noi, italianul îşi mai varsă, din când în când, of-ul pe Facebook. Aşa cum a făcut-o și zilele trecute, când a postat pe contul său câteva drăgălăşenii la adresa unui primar din Argeş, pe care îl descrie ca fiind hoţ şi escroc şi despre care spune că îl aşteaptă în Italia, unde nu ar mai putea face pe mafiotul, așa cum face pe la noi în județ…

Fabio: „Am iubit-o pe Loredana. Am venit cu un camion plin din Italia, iar ea mi-a  luat până și chiloții de pe mine…”

Cu puţin timp înainte de a se reîntoarce acasă, Fabio Marroccoli ne-a povestit cum a ajuns din om-neom după despărţirea de fosta iubită din Ungheni, care l-a lăsat până şi fără…lenjeria intimă. Asta după ce povestea de dragoste, dar nici afacerea pe care o începuseră împreună în Pitești nu au mai mers. „Am iubit-o!“, ne-a spus Fabio cu amărăciune, acum când a rămas nu doar cu sufletul, dar şi cu buzunarele goale. „Aveam bani! Am venit cu un camion plin din Italia. Am descărcat în două zile şi două nopţi. Mi-a luat tot, icoane şi amintiri de la mama. Mi-a luat pijamaua de mătase pe care mi-o făcuse cadou fiica mea, chiar şi pantofii. Mi-a luat şi chiloţii!”, ne-a povestit cătrănit Fabio Marroccoli. După lupte intense, instanţa a înclinat balanţa în favoarea fostei iubite pe numele căreia era trecut aproape totul, maşini, apartament în vilă de lux, aur şi alte bunuri. Dar dacă este ceva ce bărbatul  nu poate uita, acela este calul său, Aisha, o iapă pur sânge de rasă anglo – arabă pe care o cumpărase gata antrenată pentru curse şi de care se ataşase atât de mult, încât, atunci când a venit în România, nu s-a mai putut despărţi. Şi pentru că Loredana i-a spus lui Fabio că ar fi mult mai simplă procedura de aducere a calului în ţară, dacă l-ar trece pe numele ei, proprietarul a făcut acest lucru fără să clipească. Doar avea încredere deplină în femeia cu care decisese să îşi împartă restul zilelor şi, pe cale de consecinţă, chiar şi bunurile.

Italianul a intentat proces la Judecătoria Pitești pentru recuperarea calului

Şi pentru că animalul de rasă nu putea fi ţinut în apartamentul pe care îl deţineau cei doi în cartierul „La Brătieni”, de la Ştefăneşti, l-au dus la ţară, la Ungheni, la părinţii Loredanei. Numai că, într-o bună zi, femeia l-a anunţat pe Fabio că a dus-o pe Aisha la… primarul Florin Frătică din Bradu. Și, de atunci, nici nu a mai văzut-o. „A făcut-o din răzbunare pentru că ştia dragostea mea pentru cal”, spune Fabio despre gestul Loredanei de a „parca” iapa de rasă în „haremul” lui Frătică. Italianul s-a decis însă să îşi recupereze animalul pe cale judecătorească, dovadă că i-a încredinţat cauza avocatei sale. Iar dosarul are termen de judecată în luna ianuarie 2014, după cum  spune Fabio în mesajul postat online. De altfel, pe rolul Judecătoriei Piteşti se află acum trei dosare, două din 2012 şi unul din 2013, între Fabio Marroccoli şi Loredana Maria Preoteasa, fosta sa iubită, având drept obiect revendicări imobiliare, mobiliare, partaj de bunuri comune sau lichidarea regimului matrimonial, iar avocata Veronica Cherbel ne confirmă şi ea acest lucru: „Este adevărat, există un proces în care, printre alte bunuri pe care clientul meu le revendică, există şi acest cal. În ianuarie este primul termen de judecată și este prematur să vorbim acum…”. 

Primarul Frătică: „Calul era al prietenei lui, nu al lui Fabio!”

Și pentru că italianul susţine că primarul Florin Frătică este cel care i-a luat calul, l-am sunat şi pe edilul din Bradu pentru a-l întreba ce ştie despre toată această poveste. De altfel, primarul Frătică era bun prieten cu Loredana Preoteasa şi mergea destul de des la restaurantul Vecchia Bari, cuibuşorul de nebunii al pedeliştilor pe vremea când aceştia erau pe cai mari. Cu toate acestea, Frătică a făcut inițial pe niznaiul, prefăcându-se că nu îl ştie pe italian, dar şi-a schimbat părerea în timpul conversaţiei telefonice, destul de scurte de altfel, pentru că a întrerupt-o brusc, potrivit „bunului” său obicei, atunci când întrebările jurnaliştilor nu-i convin.

# Bună ziua! V-am sunat să vă întreb de ce vă înjură Fabio Marroccoli pe Facebook…
– Nu ştiu cine este!
# Este vorba despre patronul de la fosta pizzerie Vecchia Bari.
– Nu ştiu de ce mă vorbeşte de rău, Fabio. Și ce zice despre mine?
# Zice că i-aţi luat calul de rasă. Ştiţi despre ce este vorba?
– Nu i-am luat niciun cal! Adică am idee despre ce cal este vorba… dar nu ştiu mai mult. El se ceartă cu prietena lui. Calul era al prietenei lui, nu al lui. În rest, nu ştiu despre ce este vorba…
# Evident că, dacă vă întreb, o să-mi spuneţi că iapa Aisha nu se află la dumneavoastră, deși, din informaţiile noastre, calul s-ar afla la pensiunea-lac de la Călineşti a naşului dumneavoastră, fostul primar Nicolae Gavrilescu… Despre asta ce ne puteţi spune?
-Nu ştiu nimic!
Material realizat de Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii