Web Analytics
scris miercuri, 29.03.2023

Primarul din Pitești: „Nu am nevoie de Poliție Locală nici acasă, nici pe stradă. Știu drumul”

La Pitești, proiectul de reorganizare a Poliției Locale a trecut marți, 28 martie, de votul consilierilor locali, dar nu fără confruntări verbale iscate de grupul liberal.

Primarul din Pitești: „Nu am nevoie de Poliție Locală nici acasă, nici pe stradă. Știu drumul”

Citește și: Pitești. Stimulentul pentru nou-născuți, respins la vot în Consiliul Local! Liberalii, acuzați de „populism”

Răzvan Șerbănoiu i-a reproșat primarului Cristian Gentea că nu a trecut „în operativ” cât mai mulți oameni, așa cum a promis. Iar colegul său, lider al organizației municipale a PNL, a spus că Poliția Locală „e dusă nemijlocit sub autoritatea primarului. Nu înțelegem de ce!”

Secretarul municipiului Cătălin Călugăru a explicat, făcând apel la legislația apărută din 1991 încoace, cum s-a ajuns la sintagma „primarul îndrumă, supraveghează și controlează Poliția Locală ca serviciu de interes public al Consiliului Local”. Edilul-șef Gentea s-a adresat, însă, direct contestatarilor:

Așa se întâmplă când nu citești legea. Eu nu am nevoie de Poliție Locală nici acasă, nici pe stradă. Știu drumul. Și când mă duc pe teren, tot fără Poliție Locală mă duc. (…) Chiar îmi doresc reorganizarea Poliției Locale și vă propun o variantă (aici a propus o modificare la art. 2, alin 2, a proiectului de hotărâre – cu mențiunea că Poliția Locală își îndeplinește atribuțiile sub autoritatea Consiliului Local Pitești – n.n.).”

Apoi, primarul a adăugat: „Proiectul trecea oricum. Poate ați uitat că nu aveți majoritatea”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită