Web Analytics

Pitești. Stimulentul pentru nou-născuți, respins la vot în Consiliul Local! Liberalii, acuzați de „populism”

de | 28.03.2023 18:06 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Proiectul privind acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuți, inițiat la Pitești de patru liberali și cu care aceștia veniseră în plen și luna trecută, a fost respins marți, 28 martie, prin votul Consiliului Local.

Citește și: Gelu Tofan: „Spitalul Municipal este motivul pentru care m-am încăpățânat să rămân viceprimar”

Până la acest vot a fost însă din nou scandal. Data trecută, în urma unui adevărat circ făcut în ședința prezidată de Sorin Apostoliceanu, consiliera Ana Stan a fost dată afară din sală și exclusă din PNL, alături de viceprimarul Gelu Tofan. De această dată, unul dintre inițiatori, Mihai Coteț, președinte al PNL Pitești, a venit cu un dosar cu 8.000 de semnături strânse de la cetățeni ai Piteștiului, care – a spus el – susțin un astfel de proiect.

Toți ar trebui să fim responsabili și să răspundem solicitărilor acestor cetățeni. În alte județe se aprobă (stimulentele – n.n.) ca fiind legale și oportune, numai la Pitești funcționează o altă lege. Înțelegem ambițiile politice și orgoliile, că aparatele Primăriei au comandă politică, dar semnăturile acestea merită un răspuns. Domnule primar, cum le vom răspunde acestor oameni? Da sau nu?” – a întrebat Mihai Coteț în plenul ședinței.

Pledoarii pro-stimulent au avut și colegii Sorin Apostoliceanu și Răzvan Șerbănoiu, ultimul încercând și o glumiță cum că unii piteșteni ar vrea să-și facă mutație la București pentru a primi acest sprijin financiar acordat familiilor tinere.

În replică, viceprimarul Gelu Tofan, exclus recent din PNL, a spus că liberalii vin cu un proiect populist și că acest fapt e chiar o rușine pentru acest partid, care nu a avut așa ceva în platforma program. La rându-i, Ana Stan a spus că nu mai dorește să fie dată afară din nou din sală și nici să-i fie tăiată indemnizația, cum s-a întâmplat în februarie, fiindcă le-a spus colegilor în față că proiectul nu are o bază legală. Așa că doar i-a anunțat, ca și colegul Tofan, că va vota împotrivă.

Mihai Coteț a cerut dreptul la replică la declarația lui Toifan. „Păcat că nu ai pic de rușine față de colegii tăi! Cred că ai semnat deja adeziunea pentru PSD! La tine este doar o chestiune de ambiție! Iar tu faci jocurile altcuiva! De fapt, pentru interesul tău, personal” – a spus Coteț.

Ca să detensioneze puțin atmosfera, și Dumitru Tudosoiu, de la PSD, a dat-o pe glumă, spunând că liberalii ar trebui să plătească o chirie pentru sala de Consiliu, pe care o folosesc, iată, pentru ședințe de partid.

În final, a luat cuvântul Robert Tudorache, trăgând „o concluzie tristă”. Anume că PNL-iști au venit din nou cu un proiect care încalcă legi speciale,„invocând legi dispoziții generale ale Codului Civil. Mi-e greu să accept că 8.000 de cetățeni știau exact pentru ce au dat aceste semnături. (…) Iar argumentul că 5% dintre UAT-uri au adoptat această hotărâre nu poate fi susținut în fața unor oameni pregătiți în domeniu”.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *