Web Analytics

Primarul Cristian Gentea a notificat Ministerul Mediului în legătură cu Pădurea Trivale. „Eu o văd pădure-parc pe toată”

de | 23.02.2022 14:28 | Actualitate, Politica si Administratie

Transformarea Pădurii Trivale în pădure-parc, un deziderat al consilierilor locali, este un subiect intens dezbătut zilele acestea. Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, ne-a declarat care este, din punctul său de vedere, soluția realizabilă pentru pădure. „Deja am transmis o notificare la București, la Ministerul Mediului, în care le-am spus să ne dea soluția legală pentru transferul celor 48,50 de hectare, cât am socotit noi că ne-ar trebui în primă fază, în proprietatea municipiului, asta am făcut joi dimineață.

Apoi, din punctul meu de vedere, mi se pare corect să stăm liniștiți. Dacă ne e teamă că nu facem nimic în cinci ani de zile și după aceea revine… văd că asta e problema cu pădurea-parc. Eu sunt convins că o să facem! Mi s-a spus că putem să o solicităm pe toată ca pădure-parc, iar în legătură cu amenajările nu scrie undeva că «domne, noi v-o dăm, dar în cinci ani de zile trebuie să faceți cutare»… Cu acele 50 de hectare facem ce avem noi în proiect și, în rest, putem să amenajăm doar ca trasee și cu niște foișoare… Deci, eu o văd pădure-parc pe toată. Acum, ce se va hotărî nu știu. Această pădure-parc exclude posibilitatea de restituire”, ne-a declarat primarul Cristian Gentea.

Citește și Mihai Coteț despre proiectul Pădurea Trivale: “Vrem arie protejată și vrem zonă de pădure parc”

Citește și Cristian Gentea, replică pentru Coteț: Încetați să folosiți în scop electoral subiectul “Pădurea Trivale“!


Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Are Pitestiul bani sa sustina suprafata asa mare de parc cu paza si curatenie ? Ma indoiesc. Vreti sa faceti asta doar pentru a creste artificial procentul de suprafata verde pe cap de locuitor. Pana acum ati betonat fara rusine tor orasul cu firmele prietene !

    Răspuns
  2. Pana acum PSD-ul a dat pe banda rulanta aprobari de constructie vile in padurea Trivale si acum in al doispelea ceas vor sa arate ca le pasa. Nu domnule primar, vrem arie protejata sa nu va mai puteti voi atinge de ea.

    Răspuns
  3. care retrocedari este intrebarea mea ? Nu a avut nici un privat padure in Trivale, este a statului de cand se stie. Asta e asa sa speriati fraierii care musca momeala !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *