Web Analytics

Mihai Coteț despre proiectul Pădurea Trivale: “Vrem arie protejată și vrem zonă de pădure parc”

de | 19.02.2022 12:21 | Actualitate, Politica si Administratie

Mihai Coteț(PNL Argeș) vine cu un punct de vedere referitor la proiectul Pădurea Trivale și la dezbaterea propusă de alți consilieri locali:

“Observ cum aleși locali care au mai mult decât de un mandat la activ au devenit brusc interesați de soarta pădurii Trivale, brusc interesați de ceea ce își doresc cetățenii, brusc deschiși la dialog, după ce zeci de ani nu au mișcat un deget, nu au inițiat o singură dezbatere. În toți anii aceștia, trei sferturi din pădurea Trivale a fost retrocedată!!! Trei sferturi din pădurea care nu a aparținut niciodată, nimănui, e privată!!!

Citește și Prețul asigurărilor RCA va fi redus. Guvernul va lua primele măsuri

De doi ani de zile noi, cei de la PNL, am făcut toate demersurile necesare pentru a reuși să păzim pădurea de interesele imobiliare și defrișările masive pe care nimeni nu și le asumă. Exact în momentul în care suntem la un pas de declararea pădurii drept arie protejată, celor de la PSD li s-a deschis apetitul pentru dezbatere, adică… pentru a amâna, pentru a tărăgăna, pentru a lungi cât mai mult posibil rămânerea pădurii la cheremul băieților deștepți. 

Noi am fost cât se poate de clari în privința a ceea ce ne dorim și am argumentat. PSD vrea să mai așteptăm, să mai analizăm, insinuând că am putea prelua cu titlu de pădure parc peste 300 și ceva de hectare. Administrația de până acum nu a fost capabilă nici măcar să pregătească un teren pentru un parc industrial, atâția zeci de ani! Ne putem permite acum luxul unui examen de competență care nu a fost trecut niciodată? Nu, pentru că e vorba despre pădurea piteștenilor. Și pentru că trăim și așa într-un oraș super-betonat. 

De aceea vrem arie protejată și vrem zonă de pădure parc pentru 50 de hectare pentru care oricum va trebui să facem un efort bugetar pentru a le întreține.”

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *