Web Analytics
scris sâmbătă, 19.02.2022

Cristian Gentea, replică pentru Coteț: Încetați să folosiți în scop electoral subiectul “Pădurea Trivale“! 

După ce consilierul Mihai Coteț(PNL ARGEȘ) a lansat un mesaj în care spune că proiectul “Pădurea Trivale” este prioritar liberarilor, însă alți consilieri locali de la alte partide vin cu dezbateri pe această temă, primarul Cristian Gentea îi dă replica lui Coteț și spune că:

Cristian Gentea, replică pentru Coteț: Încetați să folosiți în scop electoral subiectul “Pădurea Trivale“! 


“Domnule consilier Mihai Coteț, încetați să folosiți în scop electoral subiectul “Pădurea Trivale“! 

Sunteți în campanie pentru obținerea unei funcții politice în PNL, știm toți acest lucru, dar este deja jenant, chiar și pentru colegii dumneavoastră consilieri, felul în care acaparați, fără să stăpâniți informațiile, dezbaterea pe o temă extrem de serioasă pe agenda publică. 

Citește și:Mihai Coteț despre proiectul Pădurea Trivale: “Vrem arie protejată și vrem zonă de pădure parc”

Atunci când vorbiți despre consilierii PSD cu mai multe mandate, probabil vă referiți și la mine, dar sper să nu îl uitați pe domnul Apostoliceanu! Când spuneți de retrocedări, sigur v-ați documentat, aștept să aduceți dovezile că noi, foștii consilieri PSD, am închis ochii, adică sugerați că ne-am înțeles cu imobiliarii. Vă cer public, în acest moment, dovezile! În ultimii 10 ani nu s-a retrocedat nici 1 mp, ba chiar s-au adus înapoi prin instanțe!

“De doi ani de zile, noi cei de la PNL am făcut toate demersurile necesare …”??? 

Sunteți cumva majoritari în Consiliul Local sau sunteți brusc amnezic – consilierii PSD, PNL, USR și PMP au făcut demersuri, toți am susținut implicarea majoră a domnului consilier Tiberiu Irimia, împreună am făcut dezbateri și am căutat cele mai bune soluții ca pădurea să fie protejată!

Nici măcar nu știți că ultima întâlnire de lucru a consilierilor locali de acum 3 zile, la care ați lipsit, dovadă că sunteți foarte interesat de pădure, a fost inițiată de colegul de la USR, viceprimarul Mihai Mihăilescu, tocmai pentru că, după ultima vizită a dumnealui la Ministerul Mediului, se pare că SINGURA variantă sigură pentru a salva pădurea este transferul în proprietate publică a municipiului! Adică realizarea pădurii-parc! N-am spus-o noi, cei de la PSD, domnule candidat PNL Mihai Coteț, ci Ministerul Mediului! Mai mult, “grija” dumneavoastră este acoperită de lege (art.5, legea 220/2018, coroborat cu Decizia Curții Constituționale nr.395), niciun Consiliu Local sau Consiliu Județean nu poate emite Hotărâri prin care pădurile-parc pot trece în domeniul privat, dacă nu sunt retrocedate pe vechiul amplasament, ori toate cele 20 de parcele – aproape 400 de ha – despre care vorbim au aparținut și aparțin statului! Dar n-ați participat la ultima informare, convocată de mine la inițiativa USR, altfel ați fi aflat ce spun specialiștii Direcției Silvice, v-ați fi putut lămuri punând întrebări concrete directorului Armand Chiriloiu. 

Citește și: Fascinanta Elena Lasconi. A convins consilierii să voteze bugetul vorbindu-le despre fericire

Ați fi aflat că aria protejată nu exclude retrocedarea! Vă pot acuza că aveți interese imobiliare, oare? Pe logica dumneavoastră electorală, da! 

Știm însă că interesul dumneavoastră este unul meschin, personal.

Încetați să vă jucați cu adevărul și nu mai vorbiți în numele piteștenilor, aveți decența unei confruntări argumentate în ședințele de lucru, nu prin cârciumi și pe facebook!

Cu bună credință vă îndrum să citiți, să vă documentați, înainte de a face declarații. Începeți cu legea 220/2018, apoi continuați să aprofundați derogarea de la dispozițiile art.34 din Codul Silvic, și ușor, ușor, o să înțelegeți și apoi veți putea susține argumentat opinia dumneavoastră de consilier local ales vremelnic.

Ar fi bine să vă calmați și să reflectați la ce ați făcut în ultimul timp, legat de administrația publică locală. Știți foarte bine la ce mă refer…

Succes în campanie! Sigur va câștiga cel mai bun!”

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Nu mi-e rusine nici cu PSD-ul care a aprobat in consiliul local pe vremea cand avea majoritate multe costructii de vile in padure, domnul Gentea si Apostoliceanu facand parte din acele consilii la vremea respectiva deci si cu votul lor.

    Răspuns
  2. Hotarare criminala data de Iani Popa in 2008 care a dat frau liber retrocedarilor aiurea

    https://jurnaluldearges.ro/circa-483-ha-din-padurea-statului-au-fost-retrocedate-ilegal-la-berevoiesti-fara-sa-mai-treaca-prin-comisia-judeteana-de-fond-funciar-19644/

    Comisia Județeană de Fond Funciar transmitea Direcției Silvice Pitești, pe 16 ianuarie 2008, o hotărâre foarte ciudată prin care stabilea: „Anexele nr. 42 care privesc amplasamente de pe o localitate pe alta în cadrul aceluiași ocol silvic vor fi puse în aplicare fără a mai fi validate prin Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.” Hotărârea, semnată de către actualul senator liberal Iani Popa, pe vremea aceea prefect de Argeș, nu respecta însă Legea 247/2005, care spunea clar că retrocedările dintr-o localitate în alta, inclusiv în raza aceluiași ocol silvic, trebuie să fie obligatoriu validate de către Comisia Județeană de Fond Funciar. Drept urmare, în următoarele luni ale lui 2008, validările retrocedărilor efectuate dintr-o localitate în alta s-au făcut total eronat și nelegal pe baza Anexei 37, care, din punct de vedere legal, spunea cu totul altceva, aceasta fiind valabilă în fapt doar pentru retrocedări pe raza aceleiași localități. Revenind la respectiva hotărâre ilegală semnată de Iani Popa (de altfel, o premieră la nivelul întregii țări) trebuie subliniat că ea a produs efecte vreme de peste cinci luni, până pe 30 iunie 2008, când directorul Direcției Silvice de atunci, Valerian Jinga (fin al lui Ion Iani Popa) a pritocit o adresă la fel de suprinzătoare prin care spunea ”pas” daciadei de teleportări ilegale de păduri girate sub semnătura nașului său. Realizând probabil că dispoziția Instituției Prefectului, reprezentată de Iani Popa, e ilegală, directorul de la Silvic, Valerian Jinga, semnează o adresă prin care șefii de ocoale să nu mai avizeze transferuri de păduri pe „amplasamente situate în afara limitelor de competență ale comisiilor locale”. Adică exact ce dăduse voie fostul prefect și Comisia Județeană de Fond Funciar prin rușinoasa hotârăre semnată pe 16 ianuarie 2008. Practic, sub semnătura prefectului de atunci, actualul senator liberal Iani Popa, s-a dat liber, vreme de aproape jumătate de an, la retrocedări în alte localități, fără a mai fi nevoie de validare din partea Comisiei Județene.

    Răspuns
  3. https://jurnaluldearges.ro/circa-483-ha-din-padurea-statului-au-fost-retrocedate-ilegal-la-berevoiesti-fara-sa-mai-treaca-prin-comisia-judeteana-de-fond-funciar-19644/

    https://jurnaluldearges.ro/prefectul-soare-zice-ca-se-lupta-cu-ingineriile-din-padurea-trivale-facute-pe-vremea-guvernarii-pnl-11442/

    https://jurnaluldearges.ro/valerian-jinga-s-a-deconspirat-la-procesul-cu-fostul-ginere-a-recunoscut-ca-cele-trei-hectare-de-la-gradina-zoologica-au-fost-cumparate-cu-banii-sai-21498/

    O colectie de articole care spune multe despre lupta liberalilor pentru distrugerea padurii Trivale. Domnule Cotet, cititi va rog.

    In 2008 prefectul liberal de atunci Iani Popa a dat o hotarare ilegala conform careia retrocedarile de padure dintr-o localitate in alta nu mai trebuia sa fie aprobate de Comisia Judeteana de Fond Funciar !Aceasta hotarare contravenea in mod flagrant legii 247.2005 si a dat frau liber retrocedarilor ilegale de padure din localitatile limitrofe in Padurea Trivale. Diversi mafioti imobiliari au fost pusi ilegali in posesie in Padurea Trivale, au scos suprafetele din circuitul forestier apoi consiliul local Pitesti dominat de PSD a dat aprobari de vile pe acele suprafete. Bravo PNL, bravo PSD !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *