Web Analytics

Primăriţa Câmpulungului a intrat în rândul lumii / Lasconi a prezentat ca funcţional un compartiment care nu are nici măcar aviz ISU

de | 26.01.2022 14:50 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

La mijlocul acestei luni, atât pe pagina de net a Primăriei Câmpulung, cât și pe cea de socializare a Elenei Lasconi au apărut informații despre noua secție de Oncologie de la Spitalul Câmpulung. O secție ”ca afară”, ca să citez din titlurile celor două postări online. Iar anunțul a provocat sute de comentarii de ridicare în slăvi a primăriței Câmpulungului, care dovedește, iată, faptul că este altfel față de predecesorii care nu au făcut nimic pentru municipiu. Doar că…

Dacă pe final de mandat Liviu Țâroiu inaugura cofetării, Elena Lasconi a vrut să arate că pe debut de mandat este în stare să ofere mari realizări. Și ocazia i-a fost dată de o lucrare de investiție târâtă de fostul primar pe lista de investiții încă din 2016 încoace. O lucrare foarte importantă, în condițiile în care era vorba de amenajarea Compartimentului (n.r.: compartiment, nu secție!) Oncologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung. Extinderea și modernizarea se impuneau în condițiile în care a crescut numărul de persoane afectate de cancer, iar spațiul destinat tratării și spitalizării bolnavilor era unul impropriu. Țâroiu a tras de lucrare ani la rândul, la un moment dat chiar a scos-o de pe lista de investiții, apoi s-a început lucrul, primele săpături pentru fundație scoțând la iveală un schelet! Și nu a fost doar asta, scandal a pornit și atunci când a fost doborât un arbore protejat care încurca amenajarea de șantier din curtea spitalului. Vreo patru milioane de lei a fost valoarea obținută la licitație, dar, spre final, s-a ajuns la aproape șase.

Apoi, în loc să fie gata lucrarea la finalul lui 2020, a fost la început de 2022, după ce atribuirea acesteia a fost contestată.
În fine, pe 13 ianuarie, primărița Câmpulungului a anunțat că va inaugura Oncologia nouă. Vizită de lucru importantă, constructorii erau prezenți, blițurile luminau spațiul. Și au apărut informațiile furnizate oficial. Pe pagina Primăriei a fost un comunicat conținând o scurtă prezentare a evenimentului și o declarație a șefei, pe pagina de socializare era o informare directă a Elenei Lasconi. Ambele cu titlul pompos ”Câmpulungul are o nouă secție de Oncologie ca afară”.

Citește și Exclusiv. Interviu cu argeşeanul care a mers 15 ore, din Uganda în Kenya, ca să voteze

Transmitere comunitară de la Primărie: „A avut loc recepția”

În comunicatul Primăriei se precizează faptul că, citez, ”a avut loc recepția noii Secții de Oncologie. De anul acesta bolnavii de cancer vor beneficia de tratament în condiții civilizate, la standarde europene”. Și apar declarații ale primăriței care nuanțează întrucâtva situația. ”Anul acesta îmi doresc să dotăm toată această clădire cu mobilier nou și aparatură de ultimă generație. Pentru asta vom avea nevoie de aproximativ 1.500.000 lei”, spune Lasconi, lăsând de înțeles faptul că e (aproape) gata doar spațiul, nu compartimentul medical ca atare.

Dar e important să dai bine la popor, așa cum a făcut și pe pagina de socializare. Acolo unde se vorbește din nou de ”recepție”. Și nu se putea altfel, vorba comunicatului Primăriei, fiindcă trebuie să se știe: ”construcția noii Secții de Oncologie a început, s-a finalizat și a fost plătită integral în mandatul primarului Elena Lasconi”.

Citește și Lasconi a sesizat DNA că problema cianurilor de la Aro este nerezolvată de 9 ani

Comunicat de la ISU: „Ba nu, nu a avut loc!”

Dacă sute sau mii de oameni au înghițit comunicările laudative precum puii de porumbei regurgitarea părinților, cei care au vrut să digere informațiile au aflat că lucrurile nu stau chiar așa cum au fost prezentate. Recepția propriu-zisă nu a fost încheiată, iar asta fiindcă s-au depistat nereguli. ”Muscel TV” a obținut un punct de vedere oficial de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență în care se specifică următoarele: ”Motivele în urma cărora a fost respinsă recepția la terminarea lucrărilor au fost determinate de faptul că lucrările nu au respectat autorizația de construire și totodată nu au fost realizate măsurile prevăzute în documentația tehnică care a stat la baza eliberării avizului de securitate la incendiu. Avizul este emis pentru imobil cu regim de înălțime parter, dar în realitate a fost construit un imobil cu regim de înălțime D+P. De asemenea, pe clădire nu a fost montată instalația de paratrăsnet cu dispozitiv de amorsare PDA, contrar prevederilor din documentația tehnică”. Lucrurile sunt clare: recepția nu a avut loc!

De fapt, a fost bifată încă o premieră, că tot îi place primăriței să se laude că e „prima care…” sau „primul primar care…”. Pentru prima dată a fost inaugurată o coajă, adică doar un spațiu destinat tratării și internării pacienților. Fără mobilier, echipamente și aparatură medicală. Aici e aspectul greu recunoscut de Primărie, Elena Lasconi vorbind de necesarul de 1,5 milioane de lei pentru dotare. Doar că bani nu prea sunt, e nevoie de ei la spații verzi. În proiectul de buget pe acest an sunt prevăzute fonduri doar pentru acoperirea deficiențelor, adică pentru sistem paratrăsnet și sistem detecție și stingere incendiu. Plus 40.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor, ce-o mai fi însemnând asta!

Așadar, Elena Lasconi a intrat în rândul lumii, adică s-a amestecat cu ceilalți primari cu care deloc nu a vrut să fie asemuită. Înconjurată de aplaudaci, a acceptat și a insistat chiar să prezinte o lucrare nefinalizată. Sute sau mii s-au bucurat, probabil și bolnavi care credeau că de mâine vor beneficia de alte condiții la ”noua Secție de Oncologie”.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Lasconi are proiecte ”verzi”, dar nu are bani

Citește și „Câmpulung 500” s-a încheiat! / Lasconi a aruncat cu medalii de aur inclusiv în curtea ADP-ului

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii