Web Analytics

Primăria Pitești vrea să cumpere o casă de patrimoniu

de | 28.04.2022 18:10 | Actualitate, Cultură, Dezvăluiri

Primăria Pitești vrea să achiziționeze o casă de patrimoniu din centrul municipiului. Este vorba despre casa „Nae Dumitrescu”, fostul sediu PDL, din fața Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer Cumpăna”. Casa este în stare de degradare, iar prețul inițial cerut de proprietar este 1 milion de euro.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de astăzi a fost un proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preempțiune pentru achiziționarea imobilului situat în Pitești, B-dul Republicii nr.58, monument istoric cod AG-II-m-B-13425, denumit „Casa Nae Dumitrescu”. Ulterior, proiectul a fost retras, iar în locul său s-a votat un proiect pentru exercitarea dreptului de preempțiune. Comisiile au dat aviz favorabil și consilierii au votat pentru exercitarea dreptului de a o cumpăra. Acest lucru înseamnă că vor începe negocierile, nu că se va achiziționa casa la prețul cerut inițial de proprietar, 1 milion de euro.

Citește și Un nou bloc de nouă etaje în spatele Lidl din Găvana, pe terenul unde au fost probleme cu o macara în 2017

Primarul Gentea: „Este un obiectiv pentru care merită să intrăm în negocieri cu proprietarul”

„Am discutat astăzi cu avocatul proprietarilor și am luat legătura cu reprezentanții CL, am mers împreună cu mai mulți consilieri acolo ca să vedem exact cum stau lucrurile și în interior și în exterior și împreună am ajuns la concluzia că este un obiectiv pentru care merită să intrăm în negocieri cu proprietarul”, a spus primarul Cristian Gentea.

Citește și Unor case neîngrijite din Piteşti li s-a majorat impozitul cu 500%. Printre ele, şi casa în care s-a născut pictorul Rudolf Schweitzer Cumpănă


„Se va crea o comisie care va negocia cu proprietarii și sperăm să obținem un preț favorabil și acceptabil pentru noi și să ne permitem să achiziționăm această casă”, a adăugat și viceprimarul Gelu Tofan.

Citește și Primăria Piteşti răspunde de ce trei case istorice din Piteşti, neîngrijite, nu au impozitul majorat cu 500%

Radu Bănică: „Prețul nu va fi de 1 milion de euro

Consilierul local Radu Bănică: „Pentru monumentele istorice este o lege specială și dreptul de preempțiune nu este cel din Codul Civil. Că ne exercităm dreptul de preempțiune nu înseamnă că acceptăm să cumpărăm acea casă la 1 milion de euro, ci că începem negocierile pentru acea casă. Va fi nevoie de un raport și abia apoi vom pleca la negocieri cu vânzătorul. Deci, prețul nu va fi de 1 milion de euro.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *