Web Analytics

Primăria Pitești va începe demersurile pentru preluarea Casei „Aron Băiulescu”

de | 30.06.2022 18:05 | Actualitate, Cultură

În această vară, Primăria Pitești va începe demersurile pentru preluarea Casei „Aron Băiulescu”, monument istoric din Pitești, ce datează din anul 1875. Imobilul nu aparține Primăriei Pitești, ci se află în proprietatea privată a statului.

În casa „Aron Băiulescu”- aflată pe strada Târgu din Vale, la nr. 20- își au sediul și artiștii plastici din Pitești. Clădirea necesită însă reparații.

Citește și Casa „Bobancu” riscă să nu fie achiziţionată de Primăria Piteşti

Așa cum am anunțat într-un articol anterior, casa „Aron Băiulescu” este în proprietatea statului și dată în administrare Primăriei Pitești, care a dat-o, tot în administrare, Uniunii Artiștilor Plastici Pitești. Primarul Cristian Gentea ne-a declarat că Primăria își dorește să reabiliteze casa prin fonduri europene, însă mai întâi e nevoie să convingă Ministerul Culturii să transfere această clădire din domeniul privat al statului în domeniul public al statului.

Citește și S-a lămurit o enigmă / Casa „Aron Băiulescu” este a statului şi dată în administrare Primăriei Piteşti, care vrea să o reabiliteze

Primarul Cristian Gentea a inițiat primele discuții cu ministrul Sportului

Acum, primarul i-a anunțat pe consilierii locali că a început deja demersuri pentru a prelua monumentul istoric. “Vreau să vă dau o veste bună, cu care sunt sigur că sunteți cu toții de acord. Eu am inițiat deja primele discuții cu Ministerul Culturii, personal cu dl ministru, și sunt de acord ca la ședința de la sfârșitul lui august să inițiez un proiect de hotărâre prin care să solicităm Ministerului Culturii să ne dea clădirea din Târgu din Vale, cea unde este Uniunea Artiștilor Plastici. Cum am procedat cu Stadionul, cu Ministerul Sportului, exact așa voi iniția un proiect de hotărâre în acest sens”, a spus primarul Cristian Gentea în cadrul ședinței de Consiliu Local din 30 iunie a.c..

Reamintim că Primăria Pitești a mai procedat în acest fel și în cazul terenului din jurul Stadionului „Nicolae Dobrin”, care, la sfârșitul lunii aprilie a.c., a fost transmis de la Ministerul Tineretului și Sportului, în domeniul public al Municipiului Pitești. 

Mai multe detalii: Undă verde pentru noul complex sportiv Trivale. Primarul Gentea a recuperat de la Guvern cele 13 ha din jurul Stadionului „Dobrin”

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *