Primăria Pitești: Locul deșeurilor voluminoase nu este la platformele de colectare

de | 7.04.2022 08:53 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Primăria Municipiului Pitești face apel către cetățeni și atrage atenția cu privire la colectarea deșeurilor voluminoase, provenite din construcții și demolări:

”Adesea, la platformele de colectare a deșeurilor municipale, lângă recipienții destinați acestora, găsim, depozitate necontrolat, diverse deșeuri (voluminoase/vegetale/provenite din construcții și demolări). Locul acestor deșeuri nu este la platformele de colectare, întrucât ridicarea lor nu se poate face cu autogunoierele compactoare destinate deșeurilor municipale, fiind necesare utilaje speciale pentru acest tip de deșeuri. În această perioadă, mai mult decât oricând, ne confruntăm cu acest fenomen.

Citește și:Transport gratuit la ”Simfonia Lalelelor” în Parcul ”Lunca Argeșului” între 15 și 17 aprilie

Ce facem cu resturile vegetale? Piteștenii care nu depozitează deșeurile vegetale în curțile proprii în vederea compostării pot solicita colectarea acestora de către Salubritate 2000 S.A., gratuit, în limita a cinci saci de 120 litri. Deșeurile vegetale care depășesc cantitățile menționate mai sus se vor colecta contra cost. Iarba, frunzele, resturile rezultate din tunderea gardului viu vor fi depozitate în saci, iar crengile vor fi legate în snopi și tăiate la dimensiuni de 1-1,5 m.

Ce facem cu deșeurile provenite din construcții și demolări? În urma unei solicitări, Salubritate 2000 S.A. colectează și transportă deșeurile provenite din locuințe, generate de activități de reamenajare și reabilitare interioară și/sau exterioară a acestora, serviciul fiind taxat în funcție de volumul ridicat. Tariful pentru colectarea și transportul acestor deșeuri este de 118,58 lei/mc – exclusiv TVA.

Citește și:FC Argeș: Șerban, Tofan, Ganea și Dumitrașcu vor socializa cu fanii alb-violeți

Ce facem cu obiectele de mobilier care nu mai sunt de folos și cu electrocasnicele vechi/defecte? În centrul de colectare din str. Dârzu nr. 12C pot fi aduse, cu titlu gratuit, deșeuri voluminoase și deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), de luni până vineri, între orele 07:00 și 16:00. Preluarea deșeurilor se efectuează exclusiv de la persoanele fizice care au domiciliul în Pitești.

Solicitările de colectare pot fi făcute telefonic la dispecerat: 0248/636 535, fax: 0248/ 215 308, e-mail: salubritate@gmail.com sau direct la sediul din strada Târgul din Vale, numărul 25.De asemenea, aducem în atenția piteștenilor că neîndeplinirea obligației de păstrare a curățeniei la locurile stabilite pentru depozitarea deșeurilor menajere constituie contravenție și se sancționează.

Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!”, transmite municipalitatea.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Să nu-l uităm pe fostul campion alb-violet Marcel Pigulea!
Să nu-l uităm pe fostul campion alb-violet Marcel Pigulea!

S-a născut la 24 mai 1943, în comuna Albuleşti, în judeţul Mehedinţi. A început fotbalul la Progresul Strehaia (1955), fiind foarte repede promovat (încă junior) în echipa mare. În anul 1961 a devenit student la IEFS şi s-a transferat la divizionara “B” Dunărea...

Medalii obținute de CS Mioveni la Campionatele Naționale de Judo
Medalii obținute de CS Mioveni la Campionatele Naționale de Judo

Șase medalii au obținut în week-end, judocanii de la CS Mioveni, la Finala Campionatelor Naționale Under 13 și Under 15. Concursul s-a desfășurat la Sibiu. CS Mioveni a fost prezent cu o delegație formată din 19 sportivi, toți antrenați de Verginel Popescu și Lavinia...

Ultimul meci pe teren propriu pentru echipa de baschet a Piteștiului
Ultimul meci pe teren propriu pentru echipa de baschet a Piteștiului

După un nou sezon reușit, echipa de baschet a Piteștiului își ia rămas bun de la suporteri. Joi, de la ora 17:30, formația alb-violetă va juca Meciul 2 al Finalei mici contând pentru Liga Națională. Adversară este CSM Oradea, vicecampioana en-titre. Scorul la general...

Argeș. Două persoane s-au electrocutat în curtea unui biserici
Argeș. Două persoane s-au electrocutat în curtea unui biserici

Două persoane s-au electrocutat, marţi, după ce au atins cu o scară o linie de înaltă tensiune ce trecea prin curtea unei biserici din comuna Merișani. Potrivit informațiilor, un bărbat de 43 de ani a atins cu scara linia de înaltă tensiune şi s-a electrocutat, iar o...


Loading RSS Feed