Web Analytics

Primăria Piteşti a cumpărat fostul sediu PDL cu 1 milion de euro, dar mai trebuie să-l repare

de | 12.08.2022 10:35 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Primăria Pitești a bătut palma cu proprietarii fostului sediu PDL din Pitești. Casa denumită „Nae Dumitrescu”, de pe b-dul Republicii nr. 58, va intra în patrimoniul municipalității. După ce expertul desemnat de Primărie a realizat evaluarea prețului casei, au fost inițiate negocieri cu proprietarii, la începutul lunii iulie a.c. Numai că proprietarii nu au vrut să cedeze niciun euro și aveau deja o ofertă de cumpărare, așa că municipalitatea a cumpărat casa la prețul inițial propus de proprietari, 1 milion de euro. Din comisia de negociere au făcut parte consilierii locali Sorin Apostoliceanu, Tiberiu Irimia și Radu Bănică. Având în vedere că a trecut ceva vreme de la negocieri și de la hotărârea votată a Consiliului Local de achiziționare a casei, l-am contactat pe Sorin Apostoliceanu pentru noi informații.

Citește și Primăria Pitești va începe demersurile pentru preluarea Casei „Aron Băiulescu”

„Acum se fac actele și se virează banii. 99,99% e rezolvată”, ne-a spus Sorin Apostoliceanu.Destinația casei nu a fost stabilită încă. Și în această privință tot Consiliul Local va decide, după ce se va face un studiu de oportunitate.
„Se poate face un muzeu, orice, mai ales că este și celălalt (Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer Cumpănă”, n. red.) peste drum, un muzeu municipal. Chiar se poate face orice”, a mai spus Sorin Apostoliceanu.

Citește și Primăria Piteşti răspunde de ce trei case istorice din Piteşti, neîngrijite, nu au impozitul majorat cu 500%

Fostul sediu PDL este una dintre casele de patrimoniu deteriorate din Pitești, iar printr-un DALI se poate afla ce sumă necesită repararea casei. Până acum, Primăria Pitești a achiziționat doar o clădire de patrimoniu, Casa „Coandă”, construită la sfârşitul sec. al XIX-lea, în care funcționează Casa Căsătoriilor.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *