Web Analytics

Primăria Curtea de Argeș vrea să cumpere autobuze electrice de 17 milioane de lei și să facă o autobază nouă

de | 9.06.2021 20:18 | Actualitate, Politica si Administratie

TRANSPORT PUBLIC MODERN ȘI O AUTOBAZĂ NOUĂ ÎN ORAȘUL BASARABILOR

 

Administrația locală din orașul Basarabilor a anunţat pe SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) licitaţia pentru un contract în valoare de peste 17 milioane de lei.

Obiectul contractului de achiziție publică îl reprezintă servicii de elaborare proiect tehnic de execuție, inclusiv detalii de execuție, asistenţă tehnică din partea proiectantului și lucrări de construcții în cadrul proiectului „Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeș”.

 

 

CITEȘTE ȘI: Pitești: Măsuri pentru combaterea răspândirii ambroziei

 

 

 

Valoarea estimată a contractului este în cuantum de 17.368.000,35 lei (fără TVA) constituita astfel: pentru serviciile de proiectare – valoarea estimată de 725.000,00 lei (fără TVA), pentru execuția lucrărilor – valoarea estimată de 16.643.000,35 lei. Valoarea estimata a contractului de achiziție nu cuprinde suma aferentă cheltuielilor diverse și neprevazute stabilita în bugetul proiectului respectiv suma de 920.102,59 lei (fără TVA). De asemenea, valoarea estimată a contractului de achiziție publică nu conține alte sume necesare implementării cum ar fi sume provizionate, rezerve de implementare, cheltuieli incidentale.

 

Contractul de finanţare a fost semnat anul trecut

 

Pe data de 19 mai 2020 a fost semnat contractul pentru proiectul cu finanțare europeană ”Dezvoltarea transportului public în municipiul Curtea de Argeș”. Principalele lucrări de intervenție prevăzute în cadrul proiectului sunt:

– Modernizarea transportului în comun prin achiziționarea de14 autobuze electrice inclusiv construirea staţiilor de alimentare a autobuzelor alimentate electric;
– Construirea/ amenajarea/ modernizarea stațiilor de transport public
– Realizare unei autobaze în cartierul Progresu;
– Modernizarea transportului în comun prin implementarea unui sistem de management informatizat cu rol în optimizarea și eficientizarea traseelor de transport public, dar și de creștere a siguranței și confortului călătorilor;
– Modernizarea sistemelor de bilete integrate pentru călători „e-ticketing”.

 

 

CITEȘTE ȘI: Încă o premieră la Cinematograful „București”

 

 

 

Proiectul vizează modernizarea transportul public de călători și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelul municipiului. Pentru a atinge acest obiectiv, administrația locală va autoriza intervenții de reabilitare a două tronsoane rutiere, de amenajare a stațiilor de transport, precum și de realizare a unei autobaze, inclusiv a infrastructurii tehnice aferente acesteia.

Licitaţia va avea loc la începutul lunii vitoare, pe data de 5 iulie. (A.N)

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii