Web Analytics
scris miercuri, 09.06.2021

Pitești: Măsuri pentru combaterea răspândirii ambroziei

Primăria Municipiului Pitești informează cetățenii că în conformitate cu Legea nr. 62/2018 cu modificările și completările ulterioare, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, pentru evitarea instalării și răspândirii ei pe terenurile intravilane sau extravilane, iar în cazul prezenței acesteia, pentru eliminarea ei.

Pitești: Măsuri pentru combaterea răspândirii ambroziei

În scopul distrugerii și a prevenirii răspândirii ambroziei, se impune desfășurarea periodică a unor lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice. Aceste măsuri trebuie efectuate în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie 2021.

 

Citește și FC Argeş, vicecampioană naţională la Under 19!

 

Având în vedere HG 707/2018, art. 2 și 3, în perioada următoare, angajați ai Primăriei Municipiului Pitești, având atribuții în acest domeniu, vor face verificări pentru identificarea terenurilor infestate cu buruiana ambrozia.

Nerespectarea prevederilor legii constituie contravenție și se sancționează cu avertisment (art. 3, alin. (1) din Legea 62/2018 cu modificările și completările ulterioare). În cazul nerespectării condițiilor din avertismentul autorităților publice, se pot aplica amenzi de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice (art. 3, alin. (2) din Legea 62/2018 cu modificările și completările ulterioare).

Distribuie!

0 Comentarii