Primăria Câmpulung, din nou în litigiu cu angajaţii săi pentru drepturile salariale

de | 10.02.2016 19:24 | Actualitate

Încă din luna noiembrie a anului trecut, la Tribunalul Argeș au fost depuse două dosare de către funcționarii publici din Primăria Câmpulungului, precum și de personalul contractual, dosarele fiind înaintate prin singura „voce” a angajaților, adică prin sindicatul Primus, care îi cere administrației muscelene drepturile salariale pentru angajații cărora li se cuvin. Primul termen al unuia dintre aceste dosare este pe data de 22 februarie, și a fost intentat de către sindicatul Primus, iar procesul are ca părți: Consiliul Local Câmpulung și primăria, reprezentate legal prin vicele Liviu Țîroiu, aceștia figurând ca pârâți, iar reclamantul este sindicatul Primus ce încearcă să apere interesele atât funcționarilor publici cât și personalului contractual din primărie.
„Într-adevăr, există un litigiu între primărie și angajați și asta de mai multă vreme,  pentru că la vremea respectivă s-a considerat că acele tichete de vacanță și alte sporuri ar fi fost acordate ilegal. E dreptul lor să conteste asta în instanță”, a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar Liviu Țîroiu.
Dosarele amintite mai sus au ca obiect: „premiul anual pentru perioada 01.01.2011 – 31.12.2014”, potrivit Legii Nr.188/1999, iar cel de-al doilea dosar în cauză are ca obiect „contravaloare tichete/vouchere de vacanță”, tot pentru perioada 2011-2014, tot în baza aceleiaşi legi. Antoniu Neguţ

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii