Web Analytics
scris joi, 25.08.2022

PRESShub. EXCLUSIV! Ultimul parlamentar la școala doctorală a SRI, la un pas de a doua exmatriculare. El crede că NATO funcționează ca un serviciu secret

PRESShub. EXCLUSIV! Ultimul parlamentar la școala doctorală a SRI, la un pas de a doua exmatriculare. El crede că NATO funcționează ca un serviciu secret

Deputatul liberal Mugurel Cozmanciuc, achitat recent într-un dosar de corupție, este ultimul parlamentar român rămas doctorand la școala doctorală a Academiei Naționale de Informație, structura de învățământ a SRI.

Citește și: Hărțuirea presei prin justiție. PressHUB, chemat în instanță de un ONG investigat

Inițial, deputatul se înscrisese la doctorat în 2014, dar a fost exmatriculat cinci ani mai târziu, pentru că nu și-a îndeplinit atribuțiile de cercetător doctorand. Cu toate acestea, Cozmanciuc s-a reînscris în același an la aceeași școală doctorală a SRI și a fost acceptat la forma de învățământ cu frecvență redusă, cu finanțare prin taxă, sub coordonarea prof. univ. dr. Adrian Lesenciuc, având teza de cercetare: „Provocări actuale la adresa educației și culturii de securitate din România”.

Potrivit informațiilor PressHUB, Cozmanciuc se află în situația de a fi exmatriculat pentru a doua oară.

Mugurel Cozmanciuc este în același timp membru în Comisia de Apărare a Parlamentului. Potrivit propriilor declarații, nu și-a îndeplinit nici a doua oară obligațiile de doctorand și va cere conducerii școlii doctorale o prelungire cu un an.

La rândul său, directorul școlii doctorale a Academiei Naționale de Informații, Ioan Deac, a declarat, pentru PressHUB, că situația lui Mugurel Cozmanciuc va fi analizată septembrie.

„Dl Cozmanciuc a realizat parțial programul de cercetare, respectiv un referat de cercetare acceptat și un referat prezentat comisiei de îndrumare, dar neacceptat și amânat pentru începutul lunii septembrie. Articolele publicate până în prezent nu suplinesc referatele de cercetare, care sunt obligatorii. Nu mă pot antepronunța, dar dacă va face o cerere pentru prelungire, există șanse foarte mici să fie aprobată. Dl Cozmanciuc este singurul student doctorand al ANIMV care are statut de parlamentar”, a explicat prof. univ. dr. Ioan Deac, pentru PressHUB.

Exmatriculat de la doctorat pentru că nu și-a făcut planul

Având în vedere că deputatul PNL a publicat recent un articol științific în revista „Romanian Intelligence Studies Review”, nr. 27, în anul 2022, PressHUB l-a invitat pe Mugur Cozmanciuc la un interviu, pentru a discuta despre teza sa dectorat, despre studiul apărut sub semnătura sa, dar și pentru a înțelege viziunea deputatului liberal asupra relației dintre un parlamentar și un serviciu secret intern.

Citește mai departe articolul pe: Presshub

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *