Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care insitituie ZIUA NAȚIONALĂ A ÎNOTULUI, pe 19 iulie

de | 26.11.2021 13:16 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Preşedintele Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru promulgarea Legii privind instituirea zilei de 19 iulie – Ziua naţională a înotului, transmite Administraţia Prezidenţială.

CITEȘTE ȘI: Câmpulungul a obținut finanțarea din fonduri norvegiene. Cum va arăta orașul după această investiție

Ziua naţională a înotului va fi marcată de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, de cluburi sportive/asociaţii şi membri afiliaţi prin participarea la evenimente şi programe cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa şi de a promova importanţa practicării înotului pentru sănătatea oamenilor”, prevede actul normativ.

CITEȘTE ȘI: Dosar de evacuare „pe repede înainte” la Judecătoria Piteşti. O mamă şi trei fiice, date afară din casă

De asemenea, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, societatea civilă precum şi persoanele fizice sau juridice pot acorda sprijin material sau logistic în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor consacrate acestei zile. Pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la importanţa practicării înotului pentru sănătatea şi viaţa oamenilor, Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune vor difuza emisiuni de promovare a programelor şi evenimentelor dedicate acestei zile, mai indică legea promulgată de către şeful statului.

 

 

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Ultimele articole

Amenzi pentru nereguli silvice în Argeș
Amenzi pentru nereguli silvice în Argeș

În ziua de 27 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Silvic din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești - Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din...