Web Analytics

Dosar de evacuare „pe repede înainte” la Judecătoria Piteşti. O mamă şi trei fiice, date afară din casă

de | 19.11.2021 10:37 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

# Asta în timp ce IPJ Argeș face cercetări penale cu privire la retrocedarea imobilului din str. Gheorghe Lazăr 22

În ziua de 9 noiembrie, la Judecătoria Pitești avea loc un nou termen într-un dosar de evacuare, unul din multe altele aflate pe rolul acestei instanțe. Ploua enervant și obositor și umezeala pătrundea până la oase. În sală nu mai erau alți justițiabili. Pârâta a apărut în cadrul ușii de la sala de judecată, cu o citație în mână și cu disperarea întipărită pe față. Din păcate, întârziase cinci, poate șase minute, cât timp căutase afară, la avizier, sala unde voia să obțină dreptate. Erau ude leoarcă ea și fiica ei, iar apa le șiroia de pe haine. Stăteau acolo, în cadrul ușii, ca și cum erau chiar în fața porților cerești… Magistratul le-a aruncat o ultimă privire înainte de a părăsi, în grabă, sala de judecată. Fără a le asculta povestea…

Povestea din spatele unui dosar de evacuare

Dar oare care este povestea din spatele unui dosar de evacuare? Noi am fost curioși să o aflăm. „Am primit citația pe 28 octombrie și pe data de 9 noiembrie s-a stabilit termenul de judecată, un termen atât de scurt, în care nu am văzut dosarul, nu am avut timp să ne punem un apărător. Când am intrat în sala de judecată, dosarul fusese deja judecat în prezența doar a avocatei părții adverse. Eram ude leoarcă, cu citația în mână, domnul judecător s-a uitat urât la noi, a luat dosarul în grabă și a plecat. Seara am văzut soluția dată, faptul că instanța de fond a dispus evacuarea noastră. Nu am avut dreptul la apărare!”, ne-a spus femeia care a venit, tremurând, la redacție.

„Vă rog frumos să scrieți că în dosarul de executare instanța a consemnat, prin încheierea de ședință, că reclamanta nu are nicio legătură cu imobilul din Gheorghe Lazăr nr. 22, acolo unde îmi am domiciliul împreună cu cele trei fiice ale mele, și că, în ciuda faptului că raportul de expertiză a fost în favoarea noastră, în instanță se folosesc, în continuare, în formă continuată, înscrisuri false, respectiv un certificat de moștenitor falsificat, așa cum s-a stabilit de organele penale!”, ne-a relatat femeia care a venit la redacția „Jurnalului de Argeș”.

Citește și Din lac în puţ! Document incendiar / La Publitrans, subvenţia a crescut de peste două ori şi ceva faţă de perioada asocierii cu CNCD şi Girexim

Înscrisuri false prin dosare, suspiciuni de abuzuri comise de salariați ai Primăriei Pitești, iar Doina Popescu și fiicele sale riscă să rămână în stradă

Drama familiei Popescu a început în 2004, atunci când o persoană din Câmpulung a depus o cerere la Primăria Pitești prin care solicita să i se restituie în natură imobilul din Gheorghe Lazăr nr. 22, respectiv 700 metri de teren și imobilul de pe acesta, cerere care a fost inițial respinsă pe considerentul că aceasta nu depusese acte de proprietate și nici acte juridice prin care să dovedească dreptul de proprietate. Însă niște ochi se fixaseră deja pe una dintre puținele case din Pitești care nu a fost încă retrocedată și care, în plus, are un potențial important dat de poziția acesteia, într-o zonă centrală, comercială și, ca atare, intens circulată.

Nu a mai durat mult că au apărut și actele… respectiv un certificat de moștenitor, în fals, așa cum avea să descopere chiar o procuroare. Primăria Pitești s-a răzgândit și a emis, de această dată, o dispoziție de retrocedare, punând în executare un teren, o porțiune de stradă, dar și un imobil, respectiv imobilul din strada Gh. Lazăr nr. 22.
Chiriașa, Doina Popescu (aceasta fiind și capul familiei, după ce soțul ei s-a stins de supărare în urma unui șir lung de procese), a depus în luna august 2021 un memoriu adresat subprefectului Lucian Ionescu, prin care solicita blocarea înfăptuirii unei noi ilegalități prin punerea în posesie a imobilului și terenului respectiv, care aparțin domeniului public al județului Argeș.

La sfârșitul lunii august, Prefectura Argeș a înaintat către Inspectoratul de Poliție al județului Argeș o adresă prin care transmite, spre soluționare, petiția formulată de Doina Popescu și în care scrie că petiţionara „sesizează unele aspecte legate de posibile infracțiuni săvârșite de către salariați din cadrul Primăriei Pitești și solicită analizarea aspectelor sesizate”.

Citește și Dezvăluiri. Gheorghe Mihăilă descrie filiera prin care se dau şi apoi se anulează permisele port-armă la IPJ Argeş / „Cum să îmi dai arma dacă eu nu aveam dreptul, înseamnă că ai dat la toţi nebunii?!”

Secţia 1 Poliţie Piteşti a deschis dosar penal pentru fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu

La sfârșitul lunii septembrie 2021, Doina Popescu este înștiințată că sesizarea sa a fost repartizată spre soluționare Secției 1 de Poliție Pitești. Iar plângerea a fost înregistrată în evidența dosarelor penale, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu, după finalizare dosarul urmând a fi înaintat, cu propunere legală, Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Ar fi o veste îmbucurătoare faptul că poliția face cercetări asupra unor infracțiuni care ar sta la baza retrocedării unei proprietăți care aparține domeniului public (de parcă ar fi prima!), dacă evacuarea, care merge înainte, nu ar sta deasupra capului Doinei Popescu și al celor trei fete ale sale, care, până la lămurirea situației, ar putea rămâne fără casă. Cu alte cuvinte, s-ar putea îndeplini ceea ce în România zilelor noastre nu mai este o noutate, mai ales în materie de retrocedări, dar nu numai – „să mori cu dreptatea în mână”.

Citește și Anelisse Oprică, mama Dianei Perniu, denunţătoarea lui Clotilde Armand: „I-am zis: «Termină cu orice fel de investigaţie şi vezi-ţi de treaba ta!»”

Citeșete și Dosar penal pentru moartea suspectă a lui Viorel Bolovan, denunţătorul Cartelului de la Mărăcineni

 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii