Câmpulungul a obținut finanțarea din fonduri norvegiene. Cum va arăta orașul după această investiție

de | 25.11.2021 15:26 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Vești bune pentru Municipiul Câmpulung! Edilul Elena Lasconi anunță că a fost obținută finanțarea din fonduri norvegiene  în valoare de 609.200 LEI (125.000 EUR) cu proiectul „Elaborarea planului de atenuare și adaptare la schimbări climatice al Municipiului Câmpulung”.

În urma acestor investiții, la Câmpulung vor exista spații verzi, spații naturale și seminaturale cu rol de stocare a gazelor cu efect de seră la nivel local și regional.

 


“ Vești bune, dragi câmpulungeni!

Cu bucurie vă anunț că astăzi am obținut finanțarea din fonduri norvegiene în valoare de 609.200 LEI (125.000 EUR) cu proiectul „Elaborarea planului de atenuare și adaptare la schimbări climatice al Municipiului Câmpulung”. Acest proiect va fi implementat în baza parteneriatului între Municipiul Câmpulung, Universitatea din București și Institute for Strategic Development Liechtenstein.

 


Ce înseamnă asta pentru Câmpulung? În primul rând, aer curat pentru câmpulungeni și amenajare de spații verzi. Anul viitor, din acești bani, vom putea pregăti documentația necesară pentru a transforma orașul nostru într-un oraș independent din punct de vedere energetic, un oraș cu spații verzi, spații naturale și seminaturale cu rol de stocare a gazelor cu efect de seră la nivel local și regional.

La nivel național au fost admise spre finanțare opt proiecte, iar noi suntem printre acestea. Mai urmează încă o fază de analiză în urma căreia rămân patru care ar putea primi finanțare tot din fonduri norvegiene. Chiar dacă nu o să ne calificăm, cu cei 125 de mii de euro putem face toate studiile de care avem nevoie pentru a depune proiectele pe PNRR și POR pentru fonduri europene.

PS: pozele reprezintă doar o mică parte din transformările care vor avea loc în contextul verde, în Câmpulung, anul viitor”, a scris primarul muncipiului pe pagina de Facebook.

 

B.S

Citește și După ce au blocat drumul, au făcut şi petiţie / Bughenii şi albeştenii cer reabilitarea drumului pe care îşi rup maşinile

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Facultatea de Jurnalism, Pitești, an 3 Colaborator la Jurnalul de Argeș

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate
Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate

Grecia a declarat, marţi, că cetăţenii cu vârsta de peste 60 de ani care nu se conformează unui nou ordin de vaccinare împotriva COVID-19 impus de guvern până pe 16 ianuarie vor primi o amendă lunară recurentă de 100 de euro. Citește și: Ordine în dezordine! RAFILA:...

Calificare istorică: FC Argeș va juca semifinala Cupei României
Calificare istorică: FC Argeș va juca semifinala Cupei României

FC Argeș s-a calificat în semifinalele Cupei României! A trecut de SSU Poli Timișoara, 0-0 la finalul celor două reprize de prelungire, 5-4 la loviturile de departajare. „Sfertul” alb-violet din Cupă s-a jucat într-o atmosferă deosebită. Cei aproximativ 2.000 de...