Web Analytics

Premierul Florin Cîţu: „Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”

de | 29.07.2021 15:04 | Actualitate, Politica si Administratie

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat, joi, că în cazul în care directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum ar fi fost „acasă”.

„Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”, a postat Cîţu, joi, pe Facebook.

Două trenuri de marfă s-au ciocnit în noaptea de miercuri spre joi, în triajul staţiei CF Feteşti. Mecanicul trenului de marfă care a lovit o garnitură staţionată, în staţia Feteşti, se afla sub influenţa alcoolului.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Druă, afirmă joi, după accidentul de la Feteşti că nimeni nu are voie să se joace cu siguranţa feroviară, motiv pentru care operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul nu va mai putea funcţiona. De asemenea, vor exista controale la toţi operatorii de transport. În plus, ministrul afirmă că, la rectificarea bugetară, feroviarul trebuie să fie finanţat prioritar.

 

Întrebat joi dacă este mulţumit de cum s-a intervenit, Florin Cîţu a precizat că nu poate să se pronunţe încă, dar, în ceea ce priveşte accidentul de la Feteşti ar trebui să se poată face ceva ca pasagerii să nu stea zeci de ore în trenuri.

„Mi se pare anormal să avem astfel de situaţii, iar un şef de la CFR Călători sau un director să spună că soluţia vine din altă parte”, a afirmat premierul.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Dl.Citu vorbeste de parca ar fi un cetatean oarecare si nu prim-ministrul acestei asezari omenesti care o numim tara.Pai daca esti „prim” adica sefu’ sefilor nu stii ce se intampla sub tine si subordonatii isi fac de cap?!Pai…..se vede ca nu are puterea sa demita un director fie el si de la CFR!De ministru nici nu se poate atinge ….Ce fisa de post au toti angajatii astia ai statului platiti din banii nostri?!
    Unde este raspunderea ministeriala?!Cum a ajuns operatorul ala pe linie fara licenta de transport si cu vagoanele incarcate?!Cum a urcat ala beat pe locomotiva?!De ce nu a functionat oprirea automata?!Cred ca pe hartie a fost verificata!
    Aceste intrebari cred ca le va pune cineva …sau …nu se stie.
    Cat despre copiii aia care au stat in camp …..No comment!Ministru’ zicea ca sunt si oameni care muncesc in CFR….. dar rezultatele le vedem cu totii= dezastru!
    Oamenii astia nu fac transport. ..ei fac cu totul altceva.Mai bine s-ar renunta la transportul feroviar pt. ca e prea ieftin si prea putin poluant))))))