Web Analytics

Pregătiri pe ultima sută de metri pentru Concursul Internațional  ”George Enescu” – a XVIII-a ediție

de | 2.09.2022 09:34 | Actualitate, Cultură, Home

Trei zile ne mai despart de concertul de deschidere a Concursului Internațional ”George Enescu”. Mult aşteptatul eveniment cultural-muzical va începe duminică, pe 4 septembrie a.c.. A XVIII-a ediție a concursului se desfășoară la secțiunile vioară, violoncel, pian și compoziție, sub genericul ”Music of Hope – Muzica speranței”.

”E minunat să vă putem întâmpina la Concursul Internațional George Enescu. E foarte important pentru noi să putem celebra munca grea a atâtor concurenți de până acum. E un privilegiu pentru orașul București, pentru România, să găzduim această competiție, pentru că noi apreciem arta, cultura și aceasta este o modalitate de promovare a artei”, a afirmat  Cristian Măcelaru, directorul artistic al Concursului şi Festivalului Internaţional ”George Enescu”.

Citește și: “Camuflaj urban”, expoziția-premoniție a lui Marius Burhan la Muzeul Golești

”E foarte important să duceți mesajul culturii române către marele public. Trebuie să accentuăm acest mesaj extrem de important și anume că manifestarea culturală nu este pentru elite, este pentru toți oamenii care vor frumosul în viața lor”, a declarat Lucian Romașcanu, ministrul Culturii.

Televiziunea Română este coproducător al evenimentului și va transmite în direct competiţia muzicală. Ediția a XVIII-a a Concursului Internațional „George Enescu” (4 – 18 septembrie) ia startul la Ateneul Român pe 4 septembrie 2022 cu Concertul de Gală susținut de Filarmonica George Enescu, sub bagheta maestrului Ainars Rubikis.

Citește și: La sfârşitul săptămânii e „Posada Rock”

Concursul Internațional „George Enescu” va fi prezentat de jurnalistul Marius Constantinescu, în variantă bilingvă, astfel încât transmisia pe online să poată fi urmărită și asimilată la nivel internațional. Totodată, Televiziunea Română va aloca resurse tehnice și umane pentru realizarea unei serii de transmisii LIVE online, ce vor surprinde și reflecta principalele momente ale desfășurării Concursului, dar și interviuri la cald cu organizatorii, concurenții, membrii ai juriului concursului, dar şi cu alte personalități menite să suscite interesul generației tinere din mediul online.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *