Web Analytics
scris joi, 01.09.2022

„Camuflaj urban”, expoziția-premoniție a lui Marius Burhan la Muzeul Golești

Joi, 1 septembrie 2022, la ora 16:00, a fost deschisă publicului, la Muzeul Golești, expoziția de pictură intitulată „Camuflaj urban”, aparținând artistului plastic Marius Burhan, curator fiind Nicoleta Popa.

Expert în domeniul Bunuri cu Semnificație Artistică – Artă Europeană Modernă, Expert Tehnic Judiciar în specializarea Arte Plastice – Pictură, Expert în domeniul Bunuri cu Semnificație Artistică – Artă Modernă Românească, Doctor în Arte Plastice și Decorative, Membru UAP din Romania cu specializările Postdoctorale – Bursa ,,Nicolae Iorga”, la ICR Veneția și Bursa ,,Vasile Pârvan”, ICR Roma, Marius Burhan desfășoară multiple activități culturale: curator, organizator de expoziții, profesor de arte plastice și autor de cercetări în domeniul artistic.

Expoziția deschisă la Muzeul Golești este o provocare introspectivă, un jurnal ilustrat al ultimilor deja trei ani din viața noastră – din care nimeni nu a înțeles aproape nimic. Și atunci picturile lui Marius Burhan vin să dezvelească, fie și măcar puțin, într-un colț, pânza de pe realitatea dură pe care am a traversat-o. Vedem un om luat cu forța așa cum, nu demult, mulți au fost luați cu izoleta, arme, un tanc, camuflaj, un focalizator. Dar și elemente care vin să ne distragă de la coșmarul pe care l-am trăit, personaje de desen animat, elemente artistice. Dar, cumva, ca o premoniție, viziuni cu demonstrații de stradă, de așteptat în viitorul apropiat, ne readuc la realitate ca un breaking news alarmant…apropo de presă.

Citește și Secția Dramă a Teatrului „Davila” va purta numele actorului Liviu Ciulei

”Arta este un experiment vizual și fără a avea teamă de imaginile foarte brute, din zona abstractă ajungi la informație”, precizează Marius Burhan într-o invitație făcută semenilor de a-l urma într-o incursiune cutremurător de sugestivă în trecut, prezent și viitor.

A, și încă ceva. Lucrările nu sunt denumite, deci că sunteți invitați să le dați un nume așa după cum vă inspiră ceea ce priviți..

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *