Web Analytics

Prefectul Burnei a promis protestatarilor de la Arpechim o întâlnire cu Ponta

de | 17.03.2014 17:41 | Actualitate

Câteva sute de foști salariați de la Arpechim au mărșăluit luni după-amiază în centrul Piteștiului împotriva Justiției și a companiei multinaționale petroliere OMV.  Aproximativ 400 de persoane au strigat împotriva nedreptăților de care au parte ca urmare a celebrului proces cu OMV Petrom în urma căruia sunt nevoiți să returneze companiei banii câștigați inițial în instanță pentru primele de murături. În frunte cu președintele organizației neguvernamentale “Justiție până la capăt”, Adrian Maghinici, protestatarii au plecat din fața Primăriei Pitești către Prefectură strigând nemulțumirea față de nedreptățile de care au parte. În fața Prefecturii, liderii ONG-ului „Justiție până la capăt” au cerut un moment de reculegere pentru cei aproximativ 220 de muncitori de la Arpechim care au murit de când OMV-ul a preluat Arpechimul.
„La ora actuală sunt peste 220 de muncitori doar de la Arpechim din județ care au murit din cauza condițiillor de muncă.  Aș vrea ca astăzi, 17 martie, să ținem minte că OMV-ul a reușit să trimită în mormânt peste 220 de oameni. Domnul prim-ministru a promis în ultima vreme că va avea grijă de oamenii de la Arpechim. V-aș ruga să vă mobilizați la fel de decent, fără insulte, și cel târziu la sfârșitul lunii aprilie să mergem la București, nu 500 de oameni și 10 mii de oameni ca să cerem dreptate” a declarat Adrian Maghinici.

„Veniți cu noi/ Mâine veți fi voi”

Înarmați cu bannere oamenii au strigat în centrul Piteștiului lozinci atât împotriva OMV-ului cât și a justiției, îndemnând trecătorii să fie solidari cu ei:
„OMV nu uita România nu e a ta!”, Cu Predoiu avocat, OMV a câștigat”, „Vrem Justiție ca afară”, „Pentru interese comune, lăsați procesele meschine”, „Judecători fiți cinstiți, cu oamenii necăjiți”, „Veniți cu noi/ Mâine veți fi voi”.
Trebuie menționat că liderii ONG-ului s-au întâlnit, pentru prima dată de când a preluat noua funcție de prefect, cu Ion Burnei. În urma discuțiilor, noul prefect a promis o întâlnire, în cel mai scurt timp, cu premierul Victor Ponta și cu directoarea de la OMV Petrom, Mariana Gheorghe unde subiectul principal va fi problema primelor de murături.
Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii